Raed Arafat, acuzat că a stopat efectuarea unui control la Spitalul de Urgenţă din Focşani

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), i-a solicitat fostului ministru al Sănătăţii Victor Costache, să replanifice controlul pe care Ministerul îl efectua pe 10 martie a. c. la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani la Unitatea de Primiri Urgenţe, relatează Ediţie de Vrancea.

Solicitarea lui Arafat a venit pe 12 martie, iar fostul ministru Victor Costache a executat ordinul primit, făcându-i pe plac lui Raed Arafat, şeful DSU fiind şi cel care şi-a pus semnătura pe repunerea în funcţie a managerul Constantin Mîndrilă, după ce acesta din urmă fusese demis pentru a doua oară din postul de director al Spitalului din Focşani, relatează sursa citată.

(Editie de Vrancea)

Reamintim că Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Focşani a devenit focar de infecţie, 16 cadre medicale fiind infectate şi două secţii închise. Cât despre managerul spitalului, Constantin Mîndrilă - despre care presa scrie că e protejatul lui Marian Oprişan - acesta a fost şi el infectat cu coronavirus şi s-a retras la o pensiune, luând cu el laptopul de serviciu şi documente. A fost preluat de acolo cu SMURD-ul şi izoleta, şi internat.

Având în vedere situaţia gravă de la spital, ministrul Sănătăţii a anunţat că pe perioada stării de urgenţă managementul va fi asigurat de cadre militare medicale.

Mai amintim că directorul spitalului din Focşani, Constantin Mîndrilă, a fost în trecut condamnat definitiv pentru furt de conserve din Rezerva de Stat, destinate sinistraţilor inundaţiilor din 2005, din Vrancea, iar anul trecut unitatea spitalicească pe care o conduce a fost în centrul unui scandal monstru.

Mai exact, fosta şefă a PSD Vasilica Viorica Dăncilă, împreună cu ministrul demis al Sănătăţii Sorina Pintea şi alţi membri ai staff-ului său au intrat în spital, respectiv în secţiile de Neonatologie şi Pediatrie, pentru a face poze de campanie cu bebeluşi, punând în pericol sănătatea micuţilor căci „alaiul” premierului (de atunci) nu avea nici măşti de protecţie şi nici mănuşi.

Detalii aici

În plus, potrivit Realitatea de Vrancea, la Spitalul Judeţean „Sfântul Pantelimon” Focşani condus de Mîndrilă, Ministerul Sănătăţii ar fi găsit în urmă cu trei ani „nereguli grave”, precum inactivitatea Consiliului medical al spitalului, achiziţii publice defectuoase, acordarea de sporuri ilegale pentru salariaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne