Radu Zlati: Ministrul Cîmpeanu nu poate supravieţui pe strada Berthelot fără acceptul baronilor PSD

Deputatul PNL Radu Zlati
Deputatul PNL Radu Zlati (facebook.com)

M-am plictisit să-i cer demisia lui Sorin Cîmpeanu, nu pentru că ar fi cel mai slab ministru al Educaţiei pe care l-am întâlnit în scurta mea carieră de parlamentar, dar de la dânsul chiar aveam mai mari pretenţii - CV-ul domniei sale era aproape perfect pentru a ocupa portofoliul pe care l-au onorat unii precum Spiru Haret sau Nicolae Iorga, scrie, pe blogul personal, deputatul PNL Radu Zlati.

"Acum, din nou, Opoziţia îi cere capul. Şi de bună seamă, Opoziţia are, din nou, dreptate. După ce anul acesta Bacul nu a fost, din nou, un scandal numai şi numai din cauză că subiectele la matematică au fost uşurate; după ce Legea Educaţiei Naţionale, din punctul meu de vedere cea mai importantă lege după Constituţie, în loc să fie o lege nouă, este croită astfel încât să fie o lege Funeriu peticită şi updatată; după ce Ministerul Educaţiei a pierdut oportunitatea de a depolitiza învăţământul preuniversitar la nivel de inspectori generali şi generali adjuncţi, iată că peste toate, ca o cunună a acestei veri a tuturor compromisurilor, vine scandalul transferurilor din anumite judeţe", a precizat Radu Zlati.

Desigur, Ministerul Educaţiei a trimis Corpul de Control, dar de la constatarea abaterilor şi până la luarea unor măsuri atât de ferme încât să joace rol de descurajare a unor astfel de tentative, în viitor, este o cale lungă. Nu de altceva, dar, potrivit liberalului, inspectorii şcolari care au tolerat (dacă nu au permis şi încurajat) aceste transferuri sunt tocmai inspectorii numiţi prin concursuri dubioase de către Ministrul Cîmpeanu însuşi.

Radu Zlati susţine că, la vremea potrivită, atât el cât şi PNL au atras atenţia asupra modalităţilor cel puţin ciudate care au făcut posibile concursurile de inspectori şcolari generali şi inspectori şcolari generali adjuncţi şi au solicitat înfiinţarea unor comisii de anchetă pe tema acestor concursuri – „desigur, majoritatea parlamentară s-a opus, iar anchetele nu au mai avut loc”.

„În aceste condiţii mă îndoiesc că se vor lua măsuri adecvate, proporţionale cu greşeala conducătorilor de inspectorate. Conducători care imediat după numirea lor s-au considerat invulnerabili şi şi-au exercitat atotputernicia în folosul unora şi altora. Pentru că Ministrul Cîmpeanu nu poate supravieţui pe strada Berthelot fără acceptul baronilor PSD, exact acei baroni din teritoriu care şi-au impus oamenii în fruntea inspectoratelor", a mai precizat Radu Zlati.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne