Radu Mazăre, cu bagajul făcut la DNA: "Am un trening, o carte, o cruce şi ceva mâncare"

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre s-a prezentat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acuzat de numeroase fapte de corupţie, Mazăre a venit cu bagajul făcut, pe motiv că „nu se ştie niciodată” şi „în viaţă e bine să fii pregătit pentru orice”.

„Am un trening, o carte, o cruce şi ceva mâncare", şi-a enumerat edilul lucrurile din bagaj.

Potrivit lui Mazăre, care, ultima oară când a fost convocat la DNA, a petrecut 24 de ore în arestul Poliţiei Capitalei, audierile de astăzi au de-a face cu o reclamaţie pe care i-a făcut-o Agenţia Naţională de Integritate în anul 2009, la care se vor adăuga acuzaţii noi.

„Am fost chemat în reclamaţia pe care mi-a făcut-o Horia Georgescu şi ANI de incompatibilitate. A mai fost făcută o reclamaţie în 2009. Probabil pe aceeaşi acuzaţie mi se vor aduce alte acuzaţii acum (...) În viaţă e bine să fii pregătit pentru orice. TV Neptun şi ziarul Telegraf au câştigat nişte licitaţii, şi Strutinsky este acţionar la ziar, iar eu cu Strutinsky suntem acţionari la hotelul Flora. Eu ştiu ceva, m-a învăţat viaţa: în viaţă dacă faci bine, bine primeşti, dacă faci rău, primeşti rău. Eu am făcut numai bine. Am un treining, o carte, o cruce şi ceva mâncare.

"Beciu domnesc, aşa i se spune la arestul Capitalei”, a adăugat Mazăre, cunoscut pentru pasiunea sa de a întrupa regi şi diverse personaje istorice la carnavalurile din urbea sa.

Reamintim că, la începutul lui februarie, procurorii DNA au desfăşurat percheziţii la Primăria Constanţa, în urma cărora au ridicat o serie de documente - facturi, chitanţe, extrase de cont - privind contracte încheiate de Primăria Constanţa cu mai multe firme dintre cele vizate în acest dosar, între care şi societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky, SC Soti Cable Neptun SRL.

Preşedintele CVM Tomis Constanţa, Sorin Strutinsky, un cunoscut apropiat al primarului Radu Mazăre, cu care este asociat în mai multe firme, a fost trimis pe 2 martie în judecată, pentru mai multe fapte de corupţie printre care dare de mită şi trafic de influenţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne