Racheta rusească hipersonică Zircon va intra în producţie în 2018

Începând cu anul 2018, Kremlinul va fabrica rachete hipersonice Zircon, o mişcare care va îngrijora vecinii Rusiei, deja alertaţi de acţiunile sale agresive în regiune. Racheta poate atinge viteze de Mach 5 sau Mach 6.
(Captură Foto)

Racheta rusească hipersonică Zircon este aşteptată să intre în producţie în 2018, a raportat marţi agenţia de ştiri Tass, citând o sursă neidentificată. Luna trecută Rusia a început să testeze racheta.

“Testele de stat ale rachetei Zircon sunt programate să fie finalizate în 2017, conform contractului, pe când producţia în serie a rachetei este planificată să fie lansată anul următor [adică 2018]”, a declarat sursa pentru Tass.

Crucişătoarele ruseşti cu propulsie nucleară Amiral Nahimov şi Piotr Veliki vor fi dotate cu rachete Zircon, a declarat o altă sursă pentru Tass. Crucişătorul Piotr Veliki va fi îmbunătăţit în 2018, în timp ce crucişătorul Amiral Nahimov va fi reechipat şi se estimează că se va alătura Marinei ruse în acelaşi an.

“Ampla modernizare a crucişătorului Amiral Nahimov presupune înlocuirea sistemului de rachete de atac ale navei. Ca urmare, nava va primi rachete hipersonice Zircon”, a precizat cea de-a doua sursă.

Conform raportului, testarea sistemului 3K22 Zircon va fi finalizată până în 2020 şi apoi racheta va fi prezentată în variante cu lansare din aer şi de pe nave.

Se estimează că rachetele hipersonice sunt aşteptate să atingă de 5 sau 6 ori viteza sunetului (Mach 5 sau Mach 6). Rachetele anti-navă moderne ruseşti, precum Onyx, pot ajunge până la Mach 2,6. Racheta de croazieră Kalibr, cu lansare de pe nave, poate călători cu o viteză de până la Mach 0,9, dar în timp ce se apropie de ţintă viteza sa poate ajunge până la Mach 2,9.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe