R. Moldova în topul celor mai buni 20 de producători mondiali de vin

Plantaţie de struguri din R. Moldova
Plantaţie de struguri din R. Moldova (facebook.com/gov.md)

Recolta record de struguri, înregistrată în Republica Moldova în anul vitivinicol 2018-2019, a urcat ţara într-un top al celor mai buni 20 de producători mondiali. Datele apar într-un raport prezentat în cadrul celui de-al 42-lea Congres al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

Potrivit raportului, citat de Radio Chişinău, Moldova se plasează pe locul 19 în lume, cu un volum de aproape două milioane hectolitri de vin produs şi pe locul 13 – după suprafaţa podgoriilor, de aproape 150 de mii hectare.

Datele pentru anul vitivinicol 2018-2019 mai arată că în R. Moldova consumul de vin pe cap de locuitor este estimat la 18 litri, ceea ce plasează ţara pe locul 17 în lume.

Totodată în raport se notează că producţia mondială de vin a fost una dintre cele mai importante din ultimii 18 ani, ajungând la 292 milioane hectolitri, mai transmite sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe