R. Moldova doreşte mărirea pedepselor pentru uciderea animalelor de companie

Ministerul Justiţiei al RM propune spre dezbatere publică o iniţiativă legislativă care măreşte pedeapsa pentru uciderea intenţionată a animalelor de companie.
Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Ministerul Justiţiei din Republica Moldova pregăteşte un proiect de lege privind mărirea pedepselor pentru uciderea animalelor de companie. Noile amendamente prevăd inclusiv condamnări la închisoare.

Proiectul de lege mai măreşte pedeapsa cu amendă pentru asemenea infracţiuni, dar şi numărul de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Modificarea legislativă cea mai severă propusă, este că uciderea unui animal ar putea duce chiar la condamnarea la doi ani de închisoare, iar dacă sunt ucise două sau mai multe animale de companie se poate ajunge la trei ani de închisoare.

Aceeaşi pedeapsă va putea fi aplicată şi în cazul în care fapta va fi săvârşită în mod public sau în prezenţa minorilor; de două sau mai multe persoane sau cu folosirea unei arme sau a altor obiecte utilizate pe post de armă.

Iniţiativa urmează a fi spusă dezbaterilor publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe