R. Moldova condamnă discursul provocator al unui şef de fundaţie moscovită pro-transnistreană de la tribuna ONU

MAEIE solicită insistent conducerii Federaţiei Ruse sistarea activităţii unei controversate fundaţii, deschise la Moscova la începutul anului 2019, deoarece aceasta ar funcţiona ca o reprezentanţă oficială a Transnistriei la Moscova.
Sesiune a Organizaţiei Naţiunilor Unite
Sesiune a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU / Jean-Marc Ferré)

R. Moldova, a condamnat discursul rostit la şedinţa în plen din 23 septembrie a celei de-a 42-a sesiuni a Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU de un şef de fundaţie moscovită pro-transnistreană, numindu-l o încercare de a „induce în eroare opinia publică internaţională”.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, Leonid Manakov, şeful „Fundaţiei pentru dezvoltarea relaţiilor sociale şi culturale Transnistria” deschisă anul acesta la Moscova „în numele poporului transnistrean şi la indicaţia conducerii Transnistriei”, a chemat direct comunitatea internaţională să recunoască independenţa Transnistriei în calitate de subiect de drept internaţional.

„Indignarea MAEIE este cu atât mai mare, având în vedere faptul că discursuri similare, menite să manipuleze opinia publică internaţională, Leonid Manakov a rostit şi la şedinţele precedente ale acestui prestigios for internaţional specializat în domeniul protecţiei drepturilor omului”, se mai arată în comunicat precizându-se că astfel de discursuri sunt provocatoare şi contraproductive, fiind de natură să submineze procesul de negocieri în formatul „5+2”.

În concluzie, MAEIE solicită insistent conducerii Federaţiei Ruse sistarea activităţii controversatei fundaţii, deschise la Moscova la începutul acestui an, atenţionând că aceasta funcţionează ca o reprezentanţă oficială a Transnistriei în Federaţia Rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe