Putin sărbătoreşte câştigarea alegerilor cu exerciţii militare în Crimeea şi Abhazia

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Getty Images)

Forţele armate ale Rusiei au lansat exerciţii militare la scară mare în zonele sudice ale ţării, dar şi în peninsula ucraineană Crimeea şi regiunile georgiene separatiste ocupate Abhazia şi Osetia de Sud.

Exerciţiile au început luni, la o zi după alegerile prezidenţiale din Rusia, care au fost câştigate de Vladimir Putin în mod categoric, cu peste 76% dintre voturi.

Agenţiile de ştiri au precizat că aproximativ 8.000 de soldaţi participă la exerciţii, împreună cu multiple lansatoare de rachete, sisteme de artilerie şi alte tipuri de arme.

De când a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014, Kremlinul a luat măsuri pentru a-şi consolida prezenţa militară în acea zonă şi a desfăşurat mai multe exerciţii militare comune în Districtul Militar Sudic al Rusiei.

De asemenea, forţele ruse menţin o prezenţă în Abhazia şi Osetia de Sud, două regiuni separatiste georgiene pe care Moscova le-a recunoscut drept ţări independente, după un război de cinci zile cu Georgia în 2008.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe