Putin s-ar fi căsătorit cu gimnasta Alina Kabayeva

Preşedintele rus Vladimir Putin îi dă un buchet de flori renumitei gimnaste Alina Kabayeva
Preşedintele rus Vladimir Putin îi dă un buchet de flori renumitei gimnaste Alina Kabayeva (SERGEI CHIRIKOV / AFP / Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin s-ar fi însurat cu gimnasta medaliată cu aur Alina Kabayeva, potrivit unor noi speculaţii privind viaţa amoroasă a lui Putin, apărute după ce au fost transmise imagini TV în care presupusa lui amantă poartă un inel de căsătorie, pe mâna dreaptă, după cum este obiceiul în Rusia, susţine publicaţia Daily Mail.

Renumita gimnastă Alina Kabayeva, 30 de ani, a participat la eveniment sportiv pentru copii în oraşul Nizhnekamsk, unde echipele de televiziune au surprins-o putrând un inel de căsătorie, fapt care a determinat un val de comentarii pe internet.

Pe de cealaltă parte, Putin, în vârstă de 61 de ani, a fost de asemenea văzut purtând un inel de căsătorie în timpul unei întâlniri cu ministrul egiptean de apărare, care a avut loc săptămâna trecută, înainte ca un site de ştiri apropiat de Kremlin să retragă imaginea. Postul a susţinut mai apoi că poza era anterioară datei iunie 2013 când Putin şi soţia sa Ludmila au anunţat că urmau să divorţeze.

Aceasta nu este prima dată când se vorbeşte despre acest subiect. Consilierii lui Putin au negat în mod repetat că este implicat într-o relaţie cu gimnasta câştigătoare a medaliei de aur, precum şi zvonurile că aceştia ar avea doi copii.

În luna septembrie a trecut, Alexei Navalny, unul dintre cei mai carismatici rivali politici ai lui Putin, a scris pe contul său de Twitter: "Mi s-a spus că Putin şi Kabayeva se căsătoresc astăzi, la Mănăstirea Iver. Tot Valdai-ul este sigilat". Afirmaţia a fost ulterior respinsă de Kremlin.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a respins speculaţiile susţinând că sunt " un exerciţiu de internet pentru a calma plictiseala".

Săptămâna aceasta fostul agent KGB a indicat că ar putea candida pentru preşedintie, din nou, în 2018. Putin a fost ales pentru prima dată în 2000 în funcţia de preşedinte, pe care a ocupat-o pentru două mandate de patru ani consecutive, până când a predat controlul asupra ţării, preşedintelui Dmitri Medvedev, care a servit până în 2012. Apoi Putin a fost reales, de data aceasta pentru o perioadă de şase ani.

În timpul cât Medvedev a fost preşedinte, Putin a ocupat funcţia de premier pentru pentru două mandate consecutive, în timp ce a ţinut de fapt strâns frâiele puterii în tot acest timp, conducând din umbră, în timp ce aliatul său, Dmitri Medvedev, i-a ţinut locul.

Dacă va fi reales, Putin ar sta la putere timp de aproape un sfert de secol, fiind întrecut doar de fostul lider sovietic Iosif Stalin.