Putin recunoaşte că l-a ajutat pe Ianukovici să fugă din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin şi Viktor Ianukovici.
Preşedintele rus Vladimir Putin şi Viktor Ianukovici. (ALEXANDER NEMENOV / AFP / Getty Images)

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut public că Rusia l-a ajutat pe Victor Ianukovici să fugă din Ucraina după ce acesta a fost înlăturat din funcţia de preşedinte în luna februarie, relatează Radio Europa Liberă.

Prezent la un forum internaţional de afaceri desfăşurat la Soci pe 24 octombrie, Putin a declarat că Rusia l-a ajutat iniţial pe Ianukovici să ajungă în Crimeea (care nu era încă ocupată de armata rusă în luna februarie).

Potrivit liderului de la Kremlin, Ianukovici a cerut atunci permisiunea să călătorească în Rusia împreună cu familia sa. Putin a recunoscut că "noi am făcut asta".

Potrivit AFP, oficialii ucraineni consideră că Putin a emis un decret secret oferindu-i lui Ianukovici, familiei acestuia, şi unor membrii din cercul său interior, cetăţenie rusă.

Fostul preşedinte al Ucrainei a fugit de la Kiev pe fondul violenţelor din Piaţa Independenţei din Kiev şi este urmărit de autorităţile ucrainene pentru "masacrarea civililor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe