Putin recreează Pionierii Patriei

Putin a dispus crearea unei organizaţii a elevilor care vizează promovarea valorilor naţionale pe 29 octombrie, care este data aniversării fondării în 1918 a Ligii Tinerilor Comunişti ai Uniunii Sovietice.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Preşedintele Vladimir Putin a dispus crearea unei organizaţii a elevilor care vizează promovarea valorilor naţionale şi se pare că modelul de organizare este similar celui al organizaţiei Pionierilor din timpul Uniunii Sovietice.

Organizaţia elevilor ruşi este creată pentru a "perfecţiona politica de stat în zona educării tinerei generaţii, [şi] pentru a sprijini formarea unor personalităţi pe baza sistemului de valori inerente societăţii ruseşti", a declarat Putin într-un decret semnat joi şi postat pe site-ul oficial de documente al guvernului de la Moscova.

Data la care a fost semnat şi publicat decretul a fost 29 octombrie, care este data aniversării fondării în 1918 a Ligii Tinerilor Comunişti ai Uniunii Sovietice, sau Komsomol: un grup care cuprinde, liceeni, studenţi şi tineri profesionişti.

Simbolismul datei i-a determinat pe mulţi în Rusia să speculeze că noua organizaţie a elevilor ar semăna cu o altă organizaţie de tineret a Uniunii Sovietice, destinată celor mai tineri cetăţeni: pionierilor.

"De ziua komsomolului, Putin a semnat un decret privind crearea de noi pionieri", a notat cotidianul Komsomolskaia Pravda într-un titlu publicat joi, pe site-ul său.

Ziarul a continuat să clarifice, însă, că noua organizaţie nu este o încercare de a recrea pionierii, pentru că, spre deosebire de predecesoarea ei din perioada sovietică, noua organizaţie nu va fi influenţată de ideologia comunistă sau orice altă ideologie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe