Pus sub urmărire penală de DNA, Sebastian Ghiţă ia parte la recepţia SRI

Deloc stânjenit de acuzaţiile pe care i le aduce DNA, deputatul Sebastian Ghiţă a luat parte la recepţia organizată de SRI, au declarat surse politice pentru Hotnews.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

"Încurcăturile" cu DNA, instituţie care îl acuză de şantaj, cumpărare de influenţă, dare de mită etc., nu l-au împiedicat pe Sebastian Ghiţă să ia parte, potrivit unor surse politice citate de Hotnews, la recepţia data de SRI marţi seara, 29 martie, după şedinţa de bilanţ a instituţiei.

Solicitat de hotnews.ro să explice în ce calitate a participat Sebastian Ghiţă la recepţie, Biroul de Presă al SRI a spus că "nici nu confirmă, nici nu infirmă participarea. Membrii Comisiei de Control al SRI sunt invitaţi la această recepţie din oficiu dintotdeauna".

La rândul său, Sebastian Ghiţă a refuzat să răspundă întrebărilor hotnews.ro.

Reamintim că Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei parlamentare de control a SRI este acuzat de şantaj, cumpărare de influenţă, dare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În ziua în care Ghiţă a participat la recepţia SRI, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor aprobase reţinerea sa, dar nu şi arestarea preventivă a acestuia, ambele cerute de DNA. După o zi, plenul Camerei Deputaţilor a respins atât reţinerea, cât şi arestarea preventivă. Joi, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, pentru Ghiţă. Cauţiunea a fost una record, de 13 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne