Purtătorul de cuvânt al PSD dă asigurări că Gabriela Firea are toată susţinerea partidului

Lucian Romaşcanu
Lucian Romaşcanu (Screenshot)

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a subliniat că actualul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, beneficiază de "tot sprijinul PSD" pentru un nou mandat. Declaraţiile lui Romaşcanu vin în condiţiile în care liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a afirmat public că este posibil ca Firea să nu candideze, căci PSD îşi pune semne de întrebare cu privire la şansele ei, relatează Ziare.com.

Întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru, potrivit cărora nu ar exista o susţinere totală din partea PSD pentru Gabriela Firea, pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Lucian Romaşcanu, a declarat:

"Doamna Violeta Alexandru are o însărcinare foarte importantă, aceea de ministru al Muncii şi ar trebui să îşi facă treaba acolo, să recalculeze pensiile, să aplice legea de creştere a punctului de pensie şi mai puţin să facă politică şi mai puţin politica de cadre a PSD, în contextul în care toată lumea ştie, văd că nu se face o referire din partea PNL la acest lucru, PNL nu are un candidat la Primăria Bucureşti.

După bâlbâiala din 2016, când au rotit vreo 3-4 candidaţi, până s-au decis asupra celui final, anul acesta vedem că încă nu sunt în stare să promoveze din multitudinea de cadre pe care le au, un candidat cu şanse de reuşită. Problemele ar trebui să şi le asculte în interior şi să şi le rezolve pe ale dumnealor, iar problemele PSD să le lase în grija noastră. (...) Privind susţinerea doamnei Gabriela Firea la o nouă candidatură, ea este totală din partea PSD, beneficiază de absolut tot sprijinul PSD, iar echipa Gabriela Firea - PSD va fi câştigătoare şi în acest an", a declarat Romaşcanu, citat de News.ro.