Purtătorul de cuvânt al PD dezminte că Plahotniuc ar fi cercetat penal în România

Afirmând că documentul apărut în presă ar fi o ordonanţă mai veche care conform procedurii penale este eliberată pentru a cerceta iniţial faptele, Vitalie Gămurari a menţionat că Plahotniuc nu ar fi cercetat penal în România.
Vitalie Gămurari, purtătotul de cuvânt al Partidului Democrat
Vitalie Gămurari, purtătotul de cuvânt al Partidului Democrat (Captură Foto / privesc.eu)

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, a dezminţit în cadrul unui briefing de presă, faptul că liderul PD, Vlad Plahotniuc este vizat în vreun dosar penal pe teritoriul României. Mai mult decât atât, acesta a calificat informaţia apărută în presă, drept „un fals grosolan”.

„Dl Plahotniuc nu este cercetat penal în România. Documentul prezentat reprezintă o ordonanţă mai veche care conform legislaţiei României, conform procedurii penale este eliberată în rezultatul unor fapte. Nu este pe numele dlui Plahotniuc, este pe fapte aşa cum prevede legislaţia României, că în orice situaţie când cineva depune o plângere de acest gen, organele respective de resort sunt obligate să pornească o urmărire penală”, a declarat Gămurari pentru presă.

Acesta a confirmat totuşi faptul că este vorba de o plângere penală depusă de „inculpatul Veaceslav Platon” împotriva lui Vlad Plahotniuc, specificând, pe de altă parte că unele instituţii de presă ar manipula şi prezintă aceste lucruri ca ceva ieşit din comun, „prezentând un document înregistrat în aprilie”.

„Preşedintele PD a făcut deja o declaraţie în acest sens încă la începutul anului prin care a vorbit despre acea manipulare care are loc. Preşedintele PD fiind la curet cu posibile apariţii ale unor asemenea documente, a făcut anterior anumite demersuri faţă de organele de anchetă din România, inclusiv faţă de Parchetul pe pe lângă Tribunalul Bucureşti prin care a solicitat să i se dea un răspuns clar dacă este vizat într-o calitate sau alta, într-un dosar penal pe teritoriul României. Răspunsul a fost unul negativ”, a mai menţionat Gămurari.

Menţionăm că la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti există un dosar penal în care este vizat Vladimir Plahotniuc, „sub aspectul săvârşirii de constituire a unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani”, după cum se arată în ordonanţa semnată de către procurorul DIICOT, Raluca Negulescu.

Dosarul penal pe numele lui Plahotniuc la Bucureşti a fost pornit în baza declaraţiilor făcute de controversatul om de afaceri moldovean, Veaceslav Platon, potrivit căruia Plahotniuc ar fi intrat în posesia unei sume enorme de bani care „au ajuns pe contul companiei OTIV PRIME pe care o deţine Plahotniuc cu o cotă de 100 la sută, fapt pe care el nu-l ascunde. Adică el a primit 80 milioane dolari. Prin contul ESCROW el a primit 75 milioane, iar 5 milioane prin plăţi aparte. El este beneficiarul acestor bani”, declaraţii care, potrivit avocatului lui Platon, nu se regăsesc in procesul verbal al şedinţei de judecată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe