Ruladă de miel în crustă de mirodenii

Ruladă din pulpă de miel
Ruladă din pulpă de miel (Maria Matyiku / Epoch Times)

Pulpa de miel dezosată, învelită într-o crustă de mirodenii din: cimbru şi oregano, coajă de lămâie şi ardei iute zdrobit este o delicatese ce poate fi servită la masa de Paşti, sau oricând doriţi să serviti ceva mai deosebit, pe gustul familiei şi musafirilor.

Ingrediente:

1.5 - 2 kg pulpă de miel fără os
100 g spanac proaspăt
6-8 felii de roşii uscate la soare
sucul şi coaja rasă de la o lămâie
3 linguri cimbru şi oregano
1 lingură ardei iute zdrobit (uscat)
2 linguri de unt sau ulei de măsline
1 linguriţă de sare, mai mult sau mai puţin după gust
piper negru proaspăt
1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei

Modul de preparare

Încălziţi cuptorul la 180 ° C. Pregătiţi o tavă în care să puneţi pulpa şi legumele la cuptor.

Pulpa se taie în bucăţi ca de şniţel, apoi se bate cu bine ciocanul de şniţele. Se presară cu sare, piper, cimbru şi oregano pe ambele părţi.

Bucăţile de carne se aşează una lângă cealaltă, petrecând puţin marginile, până când se formează un dreptunghi. Se stropeşte bine cu sucul de lămâie, apoi se acoperă carnea cu un strat de spanac. La un capăt se pune un şir de felii de roşii uscate, după care începeţi să rulaţi cât puteţi de strâns carnea. La sfârşit, ruloul de carne se leagă bine cu sfoară de măcelar.

Ruloul obţinut se unge cu unt topit la temperatura camerei, după care se înveleşte cu un amestec de mirodenii format din cimbru şi oregano, amestecat cu piper, ardei roşu zdrobit şi coaja rasă de lămâie.

Se pune în tavă, după care se adaugă o ceapă tăiată julien, morcovul tăiat rondele şi ardeiul. Se adaugă o jumătate de cană de apă, după care tava se acoperă cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor.

Friptura va sta la cuptor aproximativ 70 minute. Când carnea este pătrunsă, scoateţi friptura din cuptor şi lăsaţi-o deoparte 10-15 minute. Se feliază şi se aşează pe un platou de servire.
Legumele din tavă, se pasirează şi se servesc ca şi sos pe lângă friptură. Cu sucul rămas în tavă, se stropesc bine feliile de carne, pentru a evita uscarea cărnii.

Friptura se serveşte alături de o garnitură de cartofi, spanac, pilaf, etc sau salate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură