Puigdemont se adresează susţinătorilor separatişti prin satelit

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont (Pau Barrena/AFP/Getty Images)

Fostul preşedinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, şi susţinătorii săi au organizat un miting major înaintea alegerilor regionale de săptămâna viitoare.

Puigdemont s-a adresat vineri evenimentului de campanie din Barcelona printr-o legătură video din Bruxelles, unde s-a refugiat după ce regiunea şi-a declarat unilateral independenţa în luna octombrie, atrăgând furia Madridului.

“Dacă dorim un stat independent, atunci haideţi să votăm şi să votăm precum un stat independent şi, prin urmare, să învingem pesimismul, să înfrângem întunecimea Articolului 155 şi haideţi să ajutăm la eliminarea fricii de pe străzile noastre”.

Votul de joia viitoare rămâne strâns iar sondajele prezic un parlament în care niciun partid nu va obţine o majoritate a voturilor.

Dar chiar dacă mişcarea de independenţă a Cataloniei poate obţine numărul de voturi necesar pentru o majoritate absolută în adunarea regională, unii separatişti se tem că Madridul va refuza să îşi slăbească controlul asupra regiunii.

Dacă în urma alegerilor din 21 decembrie niciun partid sau coaliţie nu va obţine o majoritate de voturi, este posibil să se amplifice criza politică care a zguduit Spania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe