PSRM: Atac pe două fronturi asupra Republicii Moldova

PSRM se arată indignat de marşul unioniştilor de astăzi şi consideră că în aceste zile, „Moldova este silită să suporte un ritual umilitor şi obraznic”. Declaraţii în acest sens au fost făcute public pe blogul personal al liderului socialiştilor, Igor Dodon.

În postare se aminteşte că în şedinţa în plen a Parlamentului de joi, Dodon a cerut de la liderii AIE să declare public dacă susţin sau nu marşurile legionarilor unionişti de pe străzile capitalei. Până astăzi acesta însă nu a primit niciun răspuns. În context, socialiştii amintesc şi de iniţiativa de reintroducere în şcoli a “istoriei românilor”, faţă de care aceştia au o poziţie ostilă.

La fel, socialiştii stipulează în comunicat că în prezent aceştia nu mai pot miza pe colaborarea cu PCRM, care a devenit un partid de extrem[ stângă, radical şi înrăit. „Conducerea acestei formaţiuni şi-a demonstrat incapacitatea de a purta un dialog constructiv. Politica de stradă, cu ţipete şi bătăi cu pumnul în piept, nu face faţă unui partid parlamentar şi nu ajută cu nimic alegătorilor săi”, se scrie în postare.

„În ultimul timp PCRM se extremizează şi în plan etnic. (...) Astfel, unul dintre ideologii PCRM, deputatul comunist, Zurab Todua, a declarat recent, într-un articol de-al său, că „intelectul înalt şi cultul cunoştinţelor” nu e caracteristic pentru moldovenii de la ţară (!). Iar în mod special moldovenii care au făcut studii juridice au determinat caracterul corupt al jurisprudenţei naţionale”. Asemenea declaraţii sunt, potrivit PSRM, „ de o obrăznicie fără precedent şi au un caracter defăimător în adresa naţiunii titulare a Republicii Moldova, iar autorul acestora, ideolog al PCRM, trebuie supus oprobriului public”.

„Este grav să constatăm că aceste atacuri ideologice asupra Moldovei şi moldovenilor vin de pe două fronturi – şi de la unele componente ale Alianţei de guvernare, şi de la Partidul Comuniştilor, care au pierdut simţul măsurii în lupta lor pe baricade”, se conchide în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe