Pseudo-capra românească, făcută celebră de 50 Cent

Captura din videoclipul cu jocul caprei postat de 50 Cent
Captura din videoclipul cu jocul caprei postat de 50 Cent (Facebook)

Cunoscutul rapper american 50 Cent a postat pe pagina lui de Facebook o scurtă înregistrare video, în care îşi arată uimirea faţă de o tradiţie românească.

Concret, în înregistrarea video apare un personaj jucând "capra", obicei străvechi care face parte din tradiţiile de iarnă în România, relatează stirileprotv.ro. Muzica ce se aude însă în fundal este o "struţă" ce debutează cu acorduri de muzică populară pentru a se schimba apoi în ceva straniu ce nu mai are mare legătură cu folclorul....

Videoclipul a ajuns deja viral, iar sute de români i-au lăsat mesaje lui 50 Cent, în care îi explică ce înseamnă această tradiţie. Unele dintre comentarii nu sunt deloc măgulitoare la adresa celui costumat în capră, etichetat drept unul care încearcă să facă bani dintr-o tradiţie străveche, îmbrăcat în "cel mai ciudat" costum de capră posibil şi dansând pe cea mai urâtă muzică.

"Este din ţara mea, dar acest tip nu respectă tradiţia....(...) Nu foloseşte muzica potrivită şi o face pentru cerşit", scrie o persoană.

Videoclipul poate fi urmărit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style