„PSD vrea un preşedinte dirijat de o clică, un Parlament ghişeu de depunere a OUG-urilor şi un premier să dispună discreţionar de bani”

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că PSD vrea un preşedinte dirijat de o clică, un Parlament ghişeu de depunere a ONG-urilor şi un Guvern al cărui premier să dispună discreţionar de bani. Liderul liberal susţine că anul electoral 2014 reprezintă o bătălie între "două aşa-zise tandemuri: Antonescu-Iohannis versus Băsescu-Ponta", adăugând că liberalii au obligaţia să conducă România.

"Istoria PNL se va schimba în 2014. Ea nu poate continua după 2014 aşa cum a decurs până acum. Fie PNL devine în 2014, în cursul acestor bătălii electorale şi nu numai, un partid suficient de puternic încât să-şi asume numărul unu în conducerea României, fie devine un partid de mâna a doua. E important ca toţi să avem puterea să dăm această bătălie, care, iată, e scoasă de destin obligatoriu în faţa generaţiei noastre", a declarat Crin Antonescu, citat de Realitatea.

Liderul liberalilor nu mai are cu cine să se alieze pentru a-şi îndeplini obiectivele. PSD a dovedit că vrea "un preşedinte dirijat de o clică, un Parlament ghişeu de depunere a ordonanţelor de urgenţă" şi un Guvern al cărui premier "să dispună discreţionar de bani".

"Ne-am aliat cu PDL, l-am făcut preşedinte pe Băsescu şi au trădat. Ne-am aliat cu PSD şi l-am făcut premier pe Ponta şi au trădat. Nu mai avem cu cine şi de ce să ne aliem. Sunt două posibilităţi: renunţăm la aceste obiective, ciupind ceva dintr-un stat al baronilor şi nu al cetăţenilor, sau ne asumăm singuri stindardul acestei bătălii", a adăugat liberalul.

Antonescu a susţinut că anul electoral 2014 reprezintă o bătălie între "două aşa-zise tandemuri: Antonescu-Iohannis versus Băsescu-Ponta". Acesta a subliniat că adversarii din tandemul Băsescu-Ponta au un pact de coabitare, vorbesc asemănător, "chiar dacă unul împotriva celuilalt" şi "mai ales tac împreună", iar acest tandem "funcţionează şi are acum pe mână ţara".

"Tandemul Antonescu-Iohannis înseamnă aspiraţia tuturor pentru aceste obiective şi înseamnă oferta, propunerea, ipoteza pe care o oferim alegătorilor care nu îl mai vor nici pe Băsescu, s-au săturat de ce s-a întâmplat în timpul lui, dar nu mai vor să se întoarcă, printr-un soi de reîncarnare politică a lui Năstase, care este Ponta, în 2004, ci vor să mergem înainte către ora Europei, către valorile Europei şi către anii care urmează din 2015 încolo", a subliniat Crin Antonescu, adăugând că liberalii au "obligaţia" să conducă România, amintind zicala "săracul e un străin în propria lui ţară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne