PSD vrea să demită Guvernul Orban. Ciolacu: E lipsit de credibilitate. Avem o moţiune care va trece 100%

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, duminică seara, la Antena 3, un nou atac la adresa premierului Ludovic Orban cerându-i acestuia demisia pe motiv că guvernul pe care îl conduce ar fi „lipsit total de credibilitate”. Cu acest prilej, Ciolacu a anunţat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură care "100% va trece" de votul Parlamentului. Social-democratul a adăugat că ar fi fost schiţată o primă formă a textului moţiunii de către Şerban Nicolae, şi că până în prezent s-au strâns 204 semnături de susţinere.

"Vom depune o moţiune de cenzură şi această moţiune de cenzură va trece. [...] Avem 204 semnături până acum. Primul text a fost lucrat de Şerban Nicolae. [...] Vom avea voturile suficiente să treacă această moţiune. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice doresc să treacă această moţiune", susţine Ciolacu citat de Agerpres.

Liderul PSD nu a dat însă o dată exactă la care va fi depusă moţiunea, dar a reiterat faptul că social-democraţii nu o vor depune în timpul stării de alertă.

Marcel Ciolacu a precizat, de asemenea, că PSD doreşte să meargă la consultările de la Cotroceni şi cu o propunere de prim-ministru după căderea Guvernului Orban.

"Vom prezenta şi un program economic pe termen scurt. [...] Îl vom prezenta în faţa preşedintelui României, deoarece preşedintele are atributul constituţional de a desemna primul ministru. Dorim să mergem cu o propunere de prim-ministru, susţinută de toate forţele politice care vor vota moţiunea de cenzură", a subliniat Ciolacu.

Nu un ultimul rând, social-democratul i-a cerut demisia lui Orban. Întrebat dacă are deja un nume pentru un viitor prim-ministru, liderul PSD a declarat că este preferat, în acest moment, "un specialist în economie".

"Guvernul este lipsit total de credibilitate. [...[ Prim-ministrul e un mincinos patologic. [...] Orban nu mai are niciun fel de credibilitate. Preşedintele României, în acest moment, trebuie să recunoască acest eşec politic numit Orban şi să îi ceară de îndată demisia. [...] Ei (liberalii - n.r.) au făcut din această pandemie un joc politic şi acum acest joc politic li se întoarce în cap, pentru că oamenii nu mai ştiu ce să creadă şi nu văd nicio coerenţă în actul guvernamental şi în decizii. Şi o lipsă totală de transparenţă. [...] Cred că demisia lui Orban ar fi cea mai potrivită pentru că acum preşedintele ar trebui să recunoască doar un eşec politic, pentru că, dacă va fi peste câteva luni de zile cu aceste prelungiri de stări de alertă, preşedintele României va avea de gestionat un dezastru economic în primul rând", este de părere Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne