PSD turează motoarele: Ploaie de proiecte legislative la orizont. Plus referendum, în toamnă, pe redefinirea familiei

PSD promite "fapte mari" în sesiunea ce vine. Pe lângă organizarea referendumului vizând redefinirea familiei în Constituţie - problema care a încins spiritele în ţară - social democraţii se vor ocupa şi de Codul Muncii, legea minelor şi, bineînţeles, legile Justiţiei.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Românii ar urma să fie chemaţi la urne în toamnă pentru a decide asupra oportunităţii redefinirii familiei în Constituţie drept uniunea între un bărbat şi o femeie. Astfel, liderul PSD, Liviu Dragnea a anunţat sâmbătă, în deschiderea Comitetului Executiv Naţional al partidului, că aceasta este intenţia formaţiunii pe care o conduce.

"Legea referendumului, cu precizarea că săptămâna viitoare va trebui să fie avizată în comisie şi adoptat raportul pentru ca la votul final următor să o adoptăm. Este o lege pe care trebuie să o adoptăm repede, ea fiind necesară pentru a intra la vot final în Senat legea de modificare a Constituţiei cu privire la definirea familiei. Ştiţi că avem un angajament în acest sens, intenţia noastră este că în această toamnă să ajungem că organizăm referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Pe lângă referendumul pentru redefinirea familiei, PSD şi-a mai pus pe lista de priorităţi legea parteneriatului public privat, legea prevenţiei, controversatul Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii considerat de Opoziţie drept parte dintr-un mare jaf pus la cale de Dragnea, legile justiţiei - care au scos oamenii în stradă - legea pensiilor, legea energiei electrice şi a gazelor naturale.

Tot printre priorităţi se numără şi legea privind vânzarea terenurilor agricole şi silvice. "Proiectul de lege este aproape gata, este dat la nişte specialişti să aibă o ultimă analiză, după care o să-l discutăm în partid foarte rapid. Ne interesează să creştem şansele cetăţenilor români de a cumpăra terenurile româneşti. Nu putem să stăm indiferenţi la ceea ce se întâmplă în România cu terenurile noastre care sunt cumpărate de către străini", a declarat Dragnea

Preşedintele PSD a mai anunţat că pe agenda parlamentară se află şi legea bugetului de stat, proiectul urmând să fie depus la Parlament în luna octombrie, precum şi legea zootehniei. De asemenea, social-democraţii se vor apleca şi asupra Codului muncii, legii sănătăţii, legii privind vaccinarea, legii urbanismului (legea 50), legii privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, legii privind prevenirea şi combaterea violenţei în familiei, legii minelor şi legii privind înfiinţarea Casei de comerţ a României.

"Sigur că sunt unii nervoşi, dar prin înfiinţarea acestei companii de stat cresc şansele producătorilor români de a avea un export ordonat prin care vor fi ajutaţi să-şi exporte produsele în cantităţi mari şi la preţuri bune", a susţinut Dragnea.

De asemenea, priorităţile PSD includ Codul administrativ, Codul finanţelor publice locale şi legea lobby-ului.

"Mai este un pachet serios din partea guvernului de ordonanţe", a adăugat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne