PSD strânge rândurile în jurul conducătorului iubit. Se cere mazilirea lui Chirica

La nici o zi după ce Dragnea a declarat că PSD se va exprima curând în privinţa vocilor critice din partid, mai mulţi primari şi organizaţii judeţene s-au întrunit pentru a cere pedepsirea primarului de Iaşi care şi-a permis să-l critice pe Liviu Dragnea.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Vinovat de declaraţii critice la adresa OUG 13 şi, mai rău, la adresa lui Liviu Dragnea, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica a intrat în colimatorul colegilor săi de partid. După ce aproximativ 20 de primari ieşeni au cerut Bucureştiului să îi decidă soarta "disidentului", mai nou PSD Olt, PSD Constanţa, PSD Dâmboviţa cer, de asemenea, mazilirea edilului din Iaşi.

Astfel, conducerea PSD Constanţa a votat pentru demiterea lui Mihai Chirica din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional al PSD, anunţând că se delimitează de declaraţiile acestuia şi că îl sprijină necondiţionat pe Liviu Dragnea. La rândul lor, liderii PSD Olt au adoptat, miercuri, în Comitetul Executiv Judeţean o rezoluţie prin care cer excluderea din PSD a lui Chirica. Oltenii au mers chiar mai departe, adoptând şi o rezoluţie vizând organizarea unui miting în acest scop şi o alta prin care îşi exprimă susţinerea la adresa Guvernului.

"Comitetul Executiv Judeţean al PSD Olt a adoptat, astăzi (miercuri - n.r.), o serie de rezoluţii, în urma discuţiilor avute cu toţi membrii comitetului. Cu toţii spun că oamenii noştri din teritoriu - militanţii, votanţii noştri - îşi doresc să avem reacţie la ceea ce se întâmplă. În ultima perioadă, trebuie să recunoaştem, că atât comunicarea, cât şi reacţiile faţă de ceea ce se întâmplă în ţară au fost foarte puţine, iar câteodată au lipsit. Am adoptat trei rezoluţii, care înseamnă propunerile noastre de reacţie la nivel naţional”, a declarat preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, citat de Mediafax.

Reamintim că în ultima vreme primarul Iaşului, Mihai Chirica, a criticat deschis politica "pumnului de fier" dusă de Dragnea, acuzându-l pe acesta că pune în pericol PSD. Potrivit primarului, partidul ar fi pierdut peste 20% în sondaje de când cu OUG13.

Chirica se mai remarcase şi anterior, după ce a criticat nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru postul de premier, adoptarea OUG 13 şi după ce a susţinut că prezenţa lui Iohannis la unul dintre protestele contra OUG 13 nu reprezintă o tentativă de lovitură de stat aşa cum a susţinut şeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea.