PSD, reacţie oficială: Susţinem în mod evident decizia de revocare a şefei DNA

PSD susţine propunerea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, înaintată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Raportul pe care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, l-a prezentat în faţa presei a fost unul extrem de profesionist, bazat pe lege, cu argumente foarte clare, solide şi de netăgăduit, a declarat joi seară, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

"Concluzia pe care a tras-o era firească, ca urmare a acestui raport. Era firească de altfel şi ca urmare a evoluţiei pe care cu toţii am văzut-o în această perioadă de timp. Susţinem în mod evident decizia domnului ministru, rămâne mai departe pe calea constituţională şi legală să vedem cum se vor desfăşura lucrurile", a declarat Adrian Dobre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, ministrul Justiţiei nu a făcut altceva decât să reitereze concluziile Curţii Constituţionale şi să le pună în paginile acestui raport.

"Afirmaţiile domnului ministru nu sunt luate din eter sau din altă parte, sunt concluziile CCR pe care dânsul le-a citat. Adică faptul că domnia sa le-a prezentat ca fiind abateri succesive de la linia constituţională a României nu face altceva decât să arate realitatea cu care ne luptăm sau ne confruntăm de un an de zile", a precizat Adrian Dobre.

Reamintim că, după o conferinţă de presă maraton, de-a lungul căreia i-a reproşat şefei DNA inclusiv că a impietat activitatea Guvernului şi Parlamentului, că a pus presiuni pe procurori, că a încercat să obţină condamnări cu orice preţ, că a afectat imaginea României în afară etc., Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedurile pentru revocarea sa din funcţie. Mai multe informaţii pe acest subiect aici.