PSD nu se lasă. Ordonanţa privind majorarea cu 20% a alocaţiilor, respinsă în Comisia de Muncă din Senat

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Facebook)

Comisia de Muncă a Senatului a respins marţi ordonanţa de urgenţă a Guvernului vizând majorarea cu 20% a alocaţiilor pentru copii începând cu luna august, informează G4Media. Au votat pentru respingere cei de la PSD, USR şi UDMR s-au abţinut, iar PNL a votat împotriva respingerii.

Următorul pas este dezbaterea şi votul în Senat însă for decizional este Camera Deputaţilor.

Trebuie precizat că respingerea OUG-ului privind majorarea alocaţiilor ar însemna rămânerea în vigoare a legii privind dublarea acestora, adoptată la finalul anului trecut de Parlament, la iniţiativa PSD-ului care a încercat să-i pună în dificultate pe liberali cu bugetul.

Mişcarea de astăzi era cât se poate de previzibilă, liderul senatorilor PSD Robert Cazanciuc anunţând încă de duminică, într-o conferinţă de presă, că această OUG „nu este de modificat”, ci una „de respins”, „pentru că, pur şi simplu, nu numai că sfidează Parlamentul României, dar sfidează bunul simţ”.

Cazanciuc a mai ţinut să precizeze că PSD este „categoric” împotriva creşterii etapizate a alocaţiilor pentru copii.

„O să vedem ce o să facem în comisii sau în plen, dacă vom respinge, pur şi simplu, această ordonanţă de urgenţă sau dacă o să o amendăm, în aşa fel încât ea să fie exact strict ca legea în vigoare în momentul de faţă. Este mai degrabă o chestiune de tehnică legislativă”, a explicat social-democratul.

Reamintim că pe 29 iulie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede creşterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocaţiilor copiilor. PSD insistă ca alocaţiile să fie însă dublate, aşa cum s-a votat în Parlament (tot la presiunea PSD) în 18 decembrie 2019. Liberalii au anunţat, însă, încă de acum un an, că bugetul nu permite dublarea alocaţiilor şi a acuzat că ceea ce face PSD-ul e "terorism economic."