PSD instituie oficial cenzura. Dăncilă: Cine iese public cu opinii care lezează Partidul va fi sancţionat

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

PSD instituie oficial cenzura în rândul membrilor săi. De acum înainte, nemulţumirile trebuie discutate în forurile statutare, cei care vor ieşi public cu opinii care lezează partidul vor fi sancţionaţi în Comitetul Executiv Naţional, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, premierul Viorica Dăncilă.

"Pentru a lua o decizie într-un mod democratic am ascultat părerile tuturor organizaţiilor judeţene. Cred că este pentru prima dată când în cadrul unui CEx fiecare membru şi-a spus părerea, şi-a exprimat opinia în legătură cu viitoarea campanie electorală, cu politica de alianţă, dar ceea ce este mai important, susţinerea pentru candidatura la alegerile prezidenţiale.

Tot în cadrul CEx, colegii au propus adoptarea unei rezoluţii care să cuprindă un aspect important pentru partidul nostru şi anume faptul că, intrând în logica campaniei electorale este important ca opiniile noastre, fie că ne plac, fie că nu ne plac, e democraţie, trebuie ca fiecare să îşi exprime liber opinia, să fie expusă în cadrul forurilor statutare iar cei care vor ieşi în spaţiul public cu diferite afirmaţii, cu diferite opinii care să lezeze partidul sau candidatul la prezidenţiale, să fie sancţionaţi în CEx", a declarat Viorica Dăncilă.

Şeful PSD a subliniat că, într-o echipă unită, este important ca toţi să fie aliniaţi în spatele candidatului şi să meargă împreună pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

"De aceea, orice pas greşit este un pas pe care îl va deconta partidul şi trebuie ca în această luptă, o luptă foarte importantă pentru PSD, să dăm dovadă de determinare, de corectitudine unii faţă de alţii, şi în primul rând de unitate. Sunt convinsă că fiecare coleg, fiecare colegă, fiecare preşedinte al PSD la nivel judeţean va fi foarte implicat. Că PSD are puterea să câştige aceste alegeri, că organizarea de care va da dovadă, mesajele, comunicarea, şi implicarea fiecăruia dintre noi, va reprezenta un pas important în câştigarea alegerilor prezidenţiale", a precizat Viorica Dăncilă.