PSD, în campanie electorală: Opoziţia va tăia salarii şi pensii, bursele pentru tineri şi gratuităţile pentru studenţi

Ministrul Muncii întoarce împotriva Opoziţiei criticile vizând lipsa banilor la buget, critici adresate în contextul în care România n-are la ora actuală o lege a bugetului.
Marius Constantin Budăi
Marius Constantin Budăi (Facebook)

În cazul în care Opoziţia ajunge la guvernare în 2020, va îngheţa sau tăia salariile şi pensiile, a declarat sâmbătă, ministrul Muncii, Marius Budai, potrivit căruia discursul liberalilor care atrag constant atenţia că în timp ce PSD-ul face pomeni peste pomeni electorale, practic ţara rămâne fără bani (motiv pentru care PSD nici n-a dat legea bugetului).

„Eu am mai multe temeri. În urma acestor declaraţii, eu cred că se pregătesc, de fapt, anumite lucruri foarte grave, în situaţia în care, să spunem, în 2020 se schimbă guvernarea. Ştiţi cu toţii că nu de guvernarea PSD se leagă, sub nicio formă, scăderile de salarii şi de pensii. În momentul în care tu vii şi spui: Sunt probleme cu banii, nu sunt bani, nu se vor plăti pensiile. Lucruri concret nereale. (...) Ce înseamnă asta? Că tu îţi pregăteşti un teren ca atunci când vii la guvernare să faci ceea ce ai făcut, de fapt, când ai mai fost la guvernare, şi anume fie să îngheţi - în cel mai bun caz -, salariile şi pensiile, fie să le diminuezi, să spui: 'Noi v-am spus de atunci că nu sunt bani'”, a declarat Budăi, preluat de Mediafax, la RomâniaTV.

Potrivit lui Budăi, membrii Opoziţiei au lansat în spaţiul public mai multe acuzaţii grave din care el înţelege ca aceştia vor tăia bursele pentru tineri, gratuităţile de transport pentru studenţi etc.

„Eu lucrez cu materialul colegilor din Opoziţie. A doua chestiune este o altă declaraţie de-a lor când spun că va trebui fie să renunţăm la salariul minim, fie să diminuăm salariul minim. A treia declaraţie alarmantă - când vom ajunge la guvernare, vom renunţa la orice subvenţie. Asta ce înseamnă? Că nu vor mai fi burse pentru tineri, că nu vom mai lăsa studenţii să circule gratuit? Cam aici mă duce cu gândul”, a mai adăugat ministrul.