PSD îl "trage de mânecă" pe Klaus Iohannis pentru lipsa de reacţie faţă de ameninţările Rusiei

Senatorul PSD Daniel Savu
Senatorul PSD Daniel Savu (facebook.com)

Lipsa de reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis la ameninţările Rusiei faţă de România a fost sancţionată de senatorul PSD Daniel Savu, care i-a transmis şefului statului că "avem nevoie de cât mai multă fermitate" în această chestiune.

"Agresivitatea Federaţiei Ruse, manifestată prin declaraţiile diverşilor diplomaţi, a fost una evidentă în ultima perioadă. Am apreciat reacţiile prompte ale premierului Ponta şi ale MAE faţă de aceste ameninţări. De asemenea, am apreciat poziţiile foarte clare ale NATO la declaraţiile diplomaţilor ruşi", a precizat Daniel Savu.

România este un stat care nu se lasă intimidat, iar poziţiile guvernamentale au dovedit în mod clar acest lucru, este de părere senatorul PSD.

"Nu ar fi rău însă ca astfel de reacţii, diplomatice, de apărare a poziţiei României, să fie exprimate şi de la vârful altor instituţii ale statului, cum ar fi preşedinţia. Constat că domnul preşedinte a fost ceva mai discret pe acest subiect şi sunt convins că o poziţie a sa ar fi benefică pentru ţara noastră. În astfel de momente, avem nevoie de cât mai multă fermitate", a adăugat Daniel Savu.

Şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, a avertizat că ţările europene care vor găzdui sisteme antirachetă ale NATO reprezintă o ameninţare pentru Rusia şi vor fi tratate ca ţinte prioritare ale armatei ruse, potrivit Wall Street Journal.

"Puterile non-nucleare care vor găzdui elemente antirachetă au devenit obiective prioritare ale reacţiei militare a Rusiei", a declarat generalul Valeri Gherasimov, susţinând că sistemele care vor fi montate în România şi Bulgaria constituie o ameninţare pentru ţara sa.

Declaraţiile generalului au fost făcute în cadrul unei conferinţe pentru securitate desfăşurate la Moscova, la care au participat o serie de demnitari de rang înalt de la Kremlin.

"Resping categoric ameninţările şi criticile formulate de diverşi oficiali ai Federaţiei Ruse! Nu ne intimidează şi nu ne schimbă strategia!", a scris joi premierul Victor Ponta pe contul său de Twitter.

Recomandăm şi Rusia ameninţă din nou: Ţările care vor găzdui elemente antirachetă, ţinte prioritare ale armatei ruse

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne