PSD îi mai dă o gură de oxigen lui Tăriceanu. Raportul pe cererea DNA, amânat din nou

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Biroul permanent al Senatului a acordat, marţi, un nou termen de două săptămâni Comisiei juridice, pentru întocmirea unui raport la solicitarea DNA vizând încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu, relatează Agerpres. Propunerea avansării noului termen pe îndelung amânata cerere a venit din partea PSD, transmit liberalii.

"PSD a propus 2 săptămâni în care Comisia juridică să depună un punct de vedere la Biroul permanent, pentru ca cererea DNA să ajungă în plen", a declarat miercuri vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu.

Reamintim că din decembrie 2018, de când DNA a cerut ridicarea imunităţii lui Tăriceanu, Biroul permanent al Senatului a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului pe tema solicitării procurorilor anticorupţie. În aceste condiţii, Opoziţia a acuzat "manevre" ale senatorilor PSD-ALDE în cazul Tăriceanu şi a cerut Puterii să-l lase pe şeful ALDE să poată "răspunde, ca orice cetăţean, acuzaţiilor de corupţie care i se aduc".

„PSD şi ALDE tergiversează, sub cele mai absurde pretexte, soluţionarea cererii DNA şi zădărnicesc aflarea adevărului de către organele judiciare, singurele abilitate pentru administrarea probelor în cadrul unei proceduri judiciare. Senatorii PSD-ALDE, aşa cum ne-au obişnuit, fac scut în jurul celor bănuiţi că au fraudat banul public”, a transmis senatorul USR George Dircă, membru al Comisiei Juridice.

Raportul Comisiei Juridice este consultativ, plenul fiind suveran în luarea unei decizii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne