"PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD. Nimic pentru cetăţean" - Liberalii depun o moţiune simplă de cenzură (Video)

Teodor Cătălin Nicolesci, Cristina Pocora şi Tinel Gheorghe, Conferintă de presă.
Teodor Cătălin Nicolesci, Cristina Pocora şi Tinel Gheorghe, Conferintă de presă. (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Grupul deputaţilor PNL va depune săptămâna viitoare moţiunea simplă intitulată "PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD. Nimic pentru cetăţean", a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă Cristina Pocora, purtător de cuvânt al deputaţilor PNL.

Demersul o vizează pe ministrul Muncii, Rovana Plumb şi, potrivit Cristinei Pocora, în urma depunerii moţiunii, aceasta "va fi obligată să se prezinte în faţa deputaţilor", lucru pe care ministrul îl evită de 5 luni.

"Deviza "Totul pentru PSD. Nimic pentru cetăţean" o vedem la tot pasul, în toate acţiunile Partidului Social Democrat. Doamna ministru Rovana Plumb fuge de Parlament. Deja sunt cinci luni. Pe 2 septembrie PNL a invitat-o pe doamna Rovana Plumb să vină la Comisia de Muncă pentru a dezbate probleme care îi interesează pe cetăţeni şi proiecte de legi şi ordonanţe pe care le promovează Ministerul Muncii dar, iată, de cinci luni de zile dna. ministru se teme să vină şi preferă să vorbească pe holurile Parlamentului ori în studiourile de televiziune, dar mai puţin în Parlament", a declarat Pocora.

Subiectul moţiunii pleacă de la art. 5 al OUG 86/2014 prin care Guvernul desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, urmând să formeze, prin comasare, "mamutul" numit Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, a explicat Pocora.

"Prin această măsură PSD încurajează frauda fiscală pe piaţa muncii şi corupţia în sistemul de asistenţă socială şi transformă Inspecţia muncii si Agenţia de Plăţi şi Inspecţie socială în anexe ale PSD-ului cu caracter de ajutor social pentru şomerii de partid.", a acuzat Pocora.

Pocora a mai precizat că desfiinţarea Inspectoratelor de Muncă reprezintă "un act iresponsabil" în condiţiile în care frauda fiscală pe piaţa muncii se ridică la 14,6% din PIB, adică aproape jumătate din încasările totale la bugetul naţional.

Reamintim că în decembrie 2014, liberalii i-au cerut Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să sesizeze Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a OUG prin care Guvernul Ponta desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Liberalii au arătat în sesizarea lor că, ţinând cont de faptul că Agenţia care va înlocui Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială este înfiinţată prin Hotărâre de guvern, organizarea şi funcţionarea ei vor putea fi schimbate odată cu structura Guvernului, astfel că nu se mai asigură nici stabilitatea în funcţie a inspectorilor de muncă, nici independenţa faţă de orice schimbare guvernamentală.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne