PSD face scut în jurul şefei TVR. Doina Gradea şi-a citit apărarea de pe foaie la o audiere fără întrebări

Aflată în mijlocul unui scandal de proporţii, preşedintele-director general al SRTv, Doina Gradea a participat la o audiere fără întrebări în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, în care şi-a citit doar punctul de vedere, graţie parlamentarilor PSD care au intervenit în acest caz.
Doina Gradea (TVR)
Doina Gradea (TVR) (Starea Presei)

Şefa TVR Doina Gradea ar fi trebuit să fie audiată, de la ora 12.00, în Comisia de cultură din Camera Deputaţilor, la propunerea celor din opoziţie, pentru a da explicaţii despre înregistrările prezentate de realizatorul Dragoş Pătraru, în care şefa postului public de televiziune îi insultă pe reporteri, relatează hotnews.ro.

Doina Gradea s-a prezentat la comisie, însă deputaţii PSD au tergiversat cu chestiuni procedurale începerea şedinţei, iar apoi au votat ca şefa TVR să îşi citească punctul de vedere şi să nu primească întrebări. Deputaţii opoziţiei - PNL, USR şi PMP - au acuzat o atitudine "bolşevică" şi au părăsit şedinţa.

Şefa TVR a susţinut că se simte "crucificată" şi că Dragoş Pătraru a şantajat-o.

"Mi-am cerut scuze (pentru jignirea "cap de porc" - n.r.). Este o uzanţă în media (să ne alocăm porecle - n.r.). Atitudinea mea a fost mereu una colegială. Am fost şantajată de dl Pătraru (pentru a îi prelungi contractul - n.r.). Faptul că îi spun să facă de sărbători emisiuni mai soft, nu înseamnă ingerinţă editorială, a fost spusă într-o discuţie privată pe un ton glumeţ. Consider că în realitate, prin acţiunile lui, mi-au fost afectate demnitatea, sănătatea şi violată viaţa privată. Am lucrat în echipă, mintea mea nu a fost niciodată setată că aş putea fi înregistrată de colegi, de oameni cu care lucrez. Mă simt lezată, crucificată. Las la latitudinea dvs şi a colegilor din presă să evalueze care este victima reală", s-a apărat Doina Gradea, citindu-şi de pe foaie punctul de vedere.

La ieşirea din sală, şefa TVR a refuzat să răspundă la întrebările presei.

"Uau! Practic, ce se întâmplă acum în Comisia de Cultură este mult mai grav pentru democraţie decât comportamentul doamnei Doina Gradea faţă de angajaţii SRTV. Incredibil! S-a votat, la propunerea Dianei Tuşa, de la PSD, cu 8 voturi pentru, 4 împotrivă şi o abţinere, ca doamna Gradea să spună ce are de spus şi apoi să plece, FĂRĂ să i se poată adresa întrebări. Nici Coldea n-a reuşit asta, fabulos! Eu refuz să cred că aşa ceva se întâmplă. Cum am spus şi în emisiune, Ceauşescu ar fi invidios, fete şi băieţi! Acum, merg la Comisia de Etică din TVR. Sper că aici nu se doreşte punerea batistei pe ţambal", a reacţionat ulterior Pătraru pe pagina sa de socializare.

Pentru a citi mai multe pe tema "audierii" intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne