PSD face jocuri meschine cu nominalizarea comisarului european - Vasile Blaga

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a acuzat luni că modul de desemnare a comisarului european din partea României ”demonstrează jocurile meschine din interiorul PSD”.

La finalul şedinţei ACL de astăzi, liderul PDL a mai afirmat că procesul desemnării comisarului european este lipsit de transparenţă şi a precizat că atât PDL cât şi PPNL îl susţin pe Dacian Cioloş.

”Lipsa de transparenţă a premierului în desemnarea comisarului european din partea României nu face altceva decât să demonstreze jocurile meschine din interiorul PSD. Cerem premierului, dacă tot spune că respectă Parlamentul şi că Parlamentul este principala instituţie democratică a României, să respecte procedurile parlamentare pentru desemnarea acestuia”, a declarat Blaga, citat de Mediafax.

Întrebat dacă au fost informaţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, aşa cum ar fi afirmat premierul, Blaga a susţinut că Victor Ponta minte din nou: ”Este încă o minciună a domniei sale, ca şi PSD spune, că poate o fi o doamnă, dar care o fi nu ştie nici PSD”, a declarat Blaga.

Întrebat dacă ACL nu ia în calcul ideea de a face o propunere de comisar european din partea României care să fie ”de nerefuzat”, preşedintele PDL a negat: ”Nu mergem pe teoria absurdului, avem Guvern şi avem preşedinte. Asta e teoria absurdului, ce să propună Opoziţia comisar european. (...) Avem foarte multe propuneri, una dintre ele este a domnului Cioloş”, a mai spus preşedintele PDL.

Reamintim că luni, vorbind despre cea de-a doua nominalizare pentru postul de comisar european, despre care preşedintele Traian Băsescu nu fusese anunţat, premierul Victor Ponta a refuzat să dea nume, afirmând doar că este vorba despre o femeie. Premierul Ponta a mai declarat că l-ar fi informat în data de 30 iulie pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, despre cele două propuneri ale Guvernului pentru postul de comisar european, informarea conţinând inclusiv numele celor propuşi, respectiv Dacian Cioloş precum şi nominalizarea "secretă" a premierului, Corina Creţu.

”Doresc să vă informez că, imediat ce voi primi răspuns oficial din partea preşedintelui ales al CE asupra deciziei luate, Guvernul va demara procedurile pentru audierea persoanei nominalizate, în conformitate cu Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene”, i-ar fi scris Ponta lui Zgonea.