"PSD este prin excelenţă un partid care patronează corupţia". Nicuşor Dan are trei solicitări pentru Dragnea

În Parlament există politicieni care însumează 113 ani de închisoare şi care au adus, prin faptele lor, un prejudiciu mai mare de 1 miliard de lei statului, a explicat marţi Nicuşor Dan, cerându-i lui Dragnea să promită că nu va face legi pentru a-i proteja pe corupţi.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Mihut Savu / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Nicuşor Dan i-a cerut marţi liderului PSD, Liviu Dragnea să promită că în viitorul mandat parlamentar PSD nu va iniţia modificări ale Codului Penal şi nici ale statutului DNA şi ANI. Cererea Uniunii Salvaţi România este făcută în contextul în care pe listele PSD şi ALDE pentru alegerile din decembrie se regăsesc politicieni care, în actualul mandat, au elaborat proiecte de legi menite să modifice Codul Penal şi legile conexe, pentru a-i scăpa pe corupţi de justiţie.

"În mandatul parlamentar care tocmai s-a încheiat am avut 16 încercări de modificare fie a Codului Penal fie a legilor conexe, cu scopul de a scăpa de justiţie pe oamenii corupţi. Dintre acestea 16, 10 au fost iniţiate de parlamentarii PSD.

Aceşti parlamentari care au iniţiat aceste legi sunt în momentul de faţă pe listele PSD şi ALDE", a declarat Nicuşor Dan, enumerând câteva nume precum Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Călin Popescu Tăriceanu, Cristiana Anghel, Ovidiu Donţu, Ciprian Rogojan.

În opinia liderului USR, există o probabilitate mare ca oamenii ăştia să intre în Parlament unde ar putea susţine acel tip de lege pe care partidul lui Sebastian Ghiţă a anunţat ieri că o va susţine, şi anume amnistia penală şi fiscală.

În consecinţă, Nicuşor Dan i-a adresat trei cereri lui Dragnea, ca garanţie pentru românii ce vor vota pe 11 decembrie:

"Îi cerem să declare public că în următorul mandat PSD nu va iniţia modificări ale Codului Fiscal. Îi cerem să declare public că în următorul mandat PSD nu va iniţia legi de modificare a statutului DNA. Cerem public să declare că în următorul mandat în Parlament PSD nu va iniţia o lege de modificare a funcţionării ANI", a declarat Dan.

Nicuşor Dan a mai reamintit în discursul său că "PSD şi Liviu Dragnea sunt cele mai mari ameninţări la adresa statului de drept din România", iar "PSD este prin excelenţă un partid care patronează corupţia".

"Mai mult, am spus că această corupţie generează sărăcie şi cel mai bun exemplu este judeţul pe care dl Dragnea l-a condus ani de zile, unul din cele mai sărace, cu cele mai puţine investiţi din România şi cu cea mai mare rata de plecare a oamenilor.", a declarat Dan.

De asemenea, liderul USR a criticat în termeni duri declaraţiile făcute de PRU, partidul fostului pesedist Sebastian Ghiţă, care a afirmat explicit că se pronunţă pentru o lege a amnistiei penale. O astfel de lege ar fi cea mai grea lovitură care se poate da statului de drept din România, susţine liderul USR.

"Credem că o astfel de lege ar fi cea mai grea lovitură care se poate da statului de drept din România. Colegii mei au făcut o sinteză (...) în care avem politicienii PSD şi PNL care însumează 113 ani de puşcărie. Mai mult decât atât, prin faptele lor de corupţie, există la bugetul statului un prejudiciu mai mare de 1 miliard de lei, sunt bani cu care poţi să faci şi cele 200 de centre primare de sănătate pe care le-am propus în programul nostru, poţi să faci şi să consolidezi 5000 de apartamente încadrate în clasa de risc seismic sau e bugetul anual al programului propus de noi, Şcoală după Şcoală.", a precizat liderul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne