"PSD e un partid de penali!" - Stelian Ion, apel către Iohannis pentru oprirea OUG-urilor pe Codurile Penale

Cum nu mai au majoritate în Camera Deputaţilor, social-democraţii au decis să dea OUG pe Codurile Penale, ceea ce este o ticăloşie fără margini, atrage atenţia deputatul Stelian Ion, care îi cere preşedintelui Iohannis să intervină.
Stelian Ion
Stelian Ion (Mihut Savu / Epoch Times)

Deputatul USR Stelian Ion critică dur decizia liderilor PSD de a vota, în unanimitate, în CEx, ca Guvernul să poată da ordonanţă de urgenţă pe Codurile Penale. Potrivit deputatului - unul dintre cei mai cunoscuţi opozanţi ai modificărilor legilor Justiţiei şi Codurilor Penale în forma dorită de PSD-ALDE - ceea ce s-a decis astăzi arată că PSD este un partid de penali. Totodată, Stelian Ion lansează un apel către preşedintele Iohannis, cerându-i să participe la şedinţele de guvern, pentru a împiedica adoptarea ordonanţelor.

Redăm postarea lui Stelian Ion.

"PSD e un partid de penali.

De astăzi nu voi mai face nicio diferenţă între ei! Toţi pesediştii sunt la fel. Dacă nu sunt infractori cu acte în regulă, sunt complici ai infractorilor pentru că îi ajută pe infractori şi promovează o societate bazată pe abuzuri şi furturi. Au demonstrat-o pe deplin azi la cex, în unanimitate.

Tot ceea ce au făcut de 2 ani de zile este în sprijinul infractorilor. Astăzi au decis în forul lor superior, ÎN UNANIMITATE, la solicitarea "unui coleg", ca Guvernul să dea ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală.

De ce? Pentru că nu mai au majoritatea în Camera Deputaţilor. Şi se tem să nu li se dezumfle colacul de salvare şi să pice legile. Într-o primă fază Codul penal a trecut la 2 voturi diferenţă. Acum, după ce le-au mai plecat nişte deputaţi, sunt şanse mari să pice la vot. Aşa că ocolesc Parlamentul, folosesc un artificiu şi îşi pun marioneta să le cureţe murdăriile penale prin OUG. Nu e deocamdată OUG de amnistie, dar va fi de modificare a codurilor!

Dragnea, Tăriceanu şi găştile lor de derbedei nu mai au răbdare. Să dai OUG pe nişte legi care sunt în procedură parlamentară e o ticăloşie fără margini. Evident că e neconstituţional! Evident că nu există nicio situaţie excepţională care să justifice emiterea unei ordonanţe de urgenţă în locul adoptării prin lege! Dar nu va mai conta, pentru că, odată publicată ordonanţa de urgenţă de modificare a Codului penal în Monitorul oficial, foarte mulţi infractori vor scăpa.

Spre exemplu, Tăriceanu, care i-a dat undă verde slugoiului său, Toader, va scăpa de acuzaţia de luare de mită ca urmare a modificărilor termenelor de prescripţie a răspunderii penale, declarate constituţionale de CCR. Or fi constituţionale, dar sunt şi abjecte, pentru că nu răspund unei nevoi reale a societăţii, dimpotrivă!

Domnule Preşedinte Iohannis, doar dumneavoastră mai puteţi salva situaţia, participând la şedinţele de guvern în care vor avea aceste proiecte pe ordinea de zi! Măcar puteţi încerca", scrie, pe Facebook, deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne