PSD din nou în conflict cu UE. Corlăţean: Poporul european merită alţi comisari la Bruxelles!

Senatorul PSD Titus Corlăţean îi dă o replică acidă vicepreşedintelui Comisiei Europene Jyrki Katainen, după ce acesta şi-a "permis" să critice ordonanţa anunţată de Tudorel Toader şi să afirme că românii merită un stat de drept.
Titus Corlăţean (Senator PSD),
Titus Corlăţean (Senator PSD), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nemulţumit de faptul că vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a criticat, pe Twitter, intenţia guvernului de a da o OUG care le va permite celor condamnaţi în ultimii 5 ani de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte să ceară revizuirea sentinţelor, fostul ministru Titus Corlăţean, actualmente senator PSD, s-a lansat în critici acide la adresa acestuia. Ba mai mult, a opinat că acesta n-ar merita să fie comisar european.

"Poporul european merită alţi comisari la Bruxelles", a declarat Corlăţean la RFI, după ce comisarul pentru creştere economică a scris că ştirea despre Ordonanţa de Urgenţă pregătită de Guvernul de la Bucureşti privind contestaţia în anulare este “incredibilă” şi a declarat că “poporul român merită stat de drept”.

Titus Corlăţean a mai susţinut că Jyrki Katainen nu ar fi trebuit să se exprime pe tema OUG privind contestaţia în anulare: “Voi comenta în primul rând această afirmaţie pe Twitter a vicepreşedintelui Comisiei Europene, domnul Katainen, care spune că poporul român are nevoie de stat de drept. Ca să-l parafrazez pe acelaşi domn Katainen, cred că poporul european are nevoie de alţi comisari europeni”.

În opinia sa, “domnul Katainen este profund incompetent în a face comentarii în legătură cu acest subiect concret. Termenul de incompetent nu l-am folosit nici în sens politic, nici maliţios, ci în sens de competenţă juridică, pentru că domnia sa este nimic altceva decât comisarul european în materie de locuri de muncă, de creştere economică şi nu are cum să se pronunţe în domenii de competenţă care ţin de alţi comisari. Domnia sa nu se numeşte nici Frans Timmermans, care între altele are portofoliul privind statul de drept şi nu este nici comisarul european pe Justiţie, doamna Jurova. Domnia sa este un comisar european care poate ar fi trebuit să aprecieze cei opt ani de creştere economică consecutivă şi consistentă în România şi creşterea veniturilor, ceea ce n-a prea făcut. Însă domnia sa este adevărat că este şi fost vicepreşedinte la nivel european al Partidului Popular European, e unul din liderii PPE, care este deja în campanie electorală”.

Totodată, în condiţiile în care voci din spaţiul public susţin că ordonanţa anunţată de Toader e de fapt o amnistie mascată, Corlăţean a declarat că e normal să existe o cale de contestare a unor sentinţe definitive, care au fost date cu încălcarea drepturilor omului şi că inclusiv CEDO a dictat în trecut măsuri similare împotriva unor state europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne