PSD contraatacă. Teodorovici: Preşedintele n-are atribuţia să întrebe dacă sunt bani!

Ministrul de Finanţe al României a răspuns la întrebarea preşedintelui Iohannis, legată de capacitatea Guvernului de a asigura plata salariilor şi pensiilor, printr-un atac.
Eugen Orlando Teodorovici
Eugen Orlando Teodorovici (Epoch Times)

Preşedintele ţării n-are atribuţia să întrebe dacă sunt bani de pensii şi salarii, a susţinut miercuri ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, în condiţiile în care şeful statului a cerut guvernului să răspundă public dacă mai are bani de pensii şi salarii până la finele acestui an. Potrivit lui Teodorovici, Iohannis ar trebui mai întâi să spună care este poziţia lui faţă "de ceea ce se întâmplă în Justiţie."

„Am căutat să văd care sunt atribuţiile preşedintelui României şi n-am găsit nicăieri atribuţia să întrebe dacă sunt bani pentru pensii şi salarii. Atribuţiile dlui Iohannis sunt să asigure funcţionarea instituţiilor statului. Aş dori să văd care este poziţia preşedintelui faţă de ceea ce se întâmplă astăzi în Justiţie. În România sunt oameni care au stat în mod nejustificat în închisoare, dar de la dl preşedinte văd doar atacuri nejustificate pe zona de politici economice”, a declarat Eugen Teodorovici, citat de Mediafax, într-un briefing de presă la finele căruia NU a preluat întrebări de la presă.

„Până nu primim un răspuns pe Justiţie, nu putem să vorbim nimic altceva”, a precizat Teodorovici, pe un ton ferm, ca o replică la declaraţiile recente ale preşedintelui României.

Reamintim că marţi, ieşit în conferinţă de presă, preşedintele Iohannis a transmis că PSD şi Guvernul trebuie să răspundă public la două întrebări. Una dintre ele ar fi "Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne