PSD contra PSD: Războiul Robert Negoiţă contra Sebastian Ghiţă a ajuns la Parchet

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat curs plângerii formulate de Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă împotriva deputatului PSD Sebastian Ghiţă dispunând începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.

"Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus astăzi, 16.05.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare", informează Biroul de presa al Parchetului, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

În interesul soluţionării cauzei, în perioada următoare vor fi efectuate audieri, mai informează Parchetul, asigurând că opinia publică va fi informată pe durata derulării cercetărilor, ce se vor desfăşura pornind de la premiza că principiul prezumţiei de nevinovăţie nu poate fi înfrânt.

PSD contra PSD

Reamintim că primarul sectorului 3 Robert Negoiţă, care deţine totodată şi funcţia de vicepreşedintele PSD a depus marţi o plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe numele colegului său, deputatul Sebastian Ghiţă (un apropiat al premierului Ponta), declarând că acesta l-a ameninţat cu moartea la telefon.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, după 25 de ani de la Revoluţie, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat revoltat Robert Negoiţă.

Întrebat de jurnalişti cum anume l-a ameninţat Sebastian Ghiţă cu moartea, edilul a replicat: "Mi-a spus: 'Te termin. Ai intrat pe mâna mea, o să te termin. Mori de mâna mea, nu o să te las'. Astea sunt cuvintele pe care mi le-a spus", a declarat primarul sectorului 3.