PSD cere dezbatere între Dăncilă şi Iohannis. Reacţia lui Orban

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PSD Valeriu Steriu a anunţat, luni, că social-democraţii se pregătesc pentru o dezbatere între candidatul PSD Viorica Dăncilă şi contracandidatul acesteia la prezidenţiale, actualul preşedinte Klaus Iohannis.

"Ne pregătim foarte mult pentru a avea o dezbatere. Dorim foarte mult ca preşedintele Klaus Iohannis să vină la o dezbatere sau cel puţin la o dezbatere. Cu cât sunt mai multe dezbateri, nu chiar în fiecare zi, dar cu atât într-adevăr românii pot să vadă în întregime un candidat", a declarat Steriu.

În acest context, presa l-a întrebat pe preşedintele PNL Ludovic Orban dacă prezidenţiabilul PNL Klaus Iohannis va participa la o asemenea dezbatere.

Liderul PNL a răspuns că în această seară conducerea liberalilor se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a stabili strategia de urmat în campania electorală pentru al doilea tur de scrutin.

"În seara asta avem o şedinţă a echipei de campanie. Când avem rezultatele, stabilim strategia şi în funcţie de asta vom face public", a declarat Orban.

Liderul PNL a adăugat că este convins că Iohannis va câştiga turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu un "scor foarte mare" şi s-a declarat mulţumit de modul în care au fost organizate şi au decurs alegerile atât în ţară cât şi în Diaspora.

"Este un rezultat apropiat de obiectivul pe care l-am urmărit. [...] Ne bucurăm că preşedintele a avut un scor foarte bun în Diaspora unde existau tot felul de presupuneri legate de opţiunile politice ale diasporei. De asemenea, sunt foarte mulţumit că alegerile au fost organizate în condiţii foarte bune, aproape fără incidente şi mai ales pentru că românii, indiferent că au votat în ţară sau au votat în Diaspora au putut să îşi exercite dreptul de vot fără niciun fel de constrângere, umilinţă, fără să stea la cozi", a declarat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne