PSD ar vrea ca poliţia să păzească demnitarii. Lider de sindicat din poliţie: Le e jenă să meargă pe stradă?

Tit Liviu Brailoiu
Tit Liviu Brailoiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Senatorul PSD Tit Brăiloiu a depus, marţi, o propunere legislativă care prevede ca parlamentarii să fie păziţi nu doar de jandarmi şi ofiţeri SPP, ci şi de poliţişti. În acest scop, demnitarii sunt încadraţi la categoria magistraţilor care, în momentul de faţă, beneficiază prin lege de protecţia poliţiştilor, informează Digi24

Totodată, proiectul legislativ în discuţie scoate practic din schemă premierul când vine vorba de numirea şefului Poliţiei Române şi prevede ca această prerogativă să fie atribuită doar ministrului de Interne.

Ideea lui Tit Brăiloiu a fost criticată de liderul sindicatului poliţiştilor Dumitru Coarnă.

„Au făcut un ghiveci cu acest proiect, amestecă numirile şefului IGPR cu demnitari, paza, cu protecţie cu SPP. [...] Noi nu putem asigura în limite decente siguranţa publică. [...] Avem un deficit structural de peste 25.000 de poliţişti. De unde să îi mai păzim şi pe ei?”, a declarat Coarnă la Digi24.

Liderul sindical a opinat că poate demnitarilor le este frică şi ruşine de oameni pentru „jaful care s-a făcut în ţara asta”, jaf la care unii dintre demnitari au fost părtaşi, şi le-a sugerat parlamentarilor să se apere singuri.

„Să se păzească singuri! Au o problemă cu cetăţenii din această ţară, le e jenă să meargă pe stradă cu capul sus?

Mă gândesc că le este şi frică şi jenă, pentru jaful care s-a făcut în ţara asta şi ei sunt părtaşi la tot ce se întâmpla în ţara asta. În mare parte a fost făcut cu participarea unora dintre aceşti oameni”, a adăugat liderul de sindicat.