"PSD - ALDE recurge la măsuri fiscale disperate." USR cere oprirea "experimentului Mişa!"

Pentru acoperirea promisiunilor electorale mincinoase, guvernarea PSD – ALDE recurge la măsuri fiscale disperate care bulversează mediul economic de afaceri din România, acuză Uniunea Salvaţi România, cerând oprirea "experimentului Mişa."
Parlamentar tine o foaie "Rusine PSD"
Parlamentar tine o foaie "Rusine PSD" (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Partidul Uniunea Salvaţi România cere coaliţiei de guvernarea PSD – ALDE "să oprească experimentul Mişa la care este supusă economia României", după ce ministrul Finanţelor Publice a adus din nou în dezbaterea publică taxa de solidaritate pentru angajatori, măsură la care, reamintim, premierul Mihai Tudose anunţa în iunie a.c. că renunţă.

”Anunţul ministrului Ionuţ Mişa arată incompetenţa guvernului Dragnea – Tudose în gestionarea responsabilă a finanţelor publice. Pentru acoperirea promisiunilor electorale mincinoase, guvernarea PSD – ALDE recurge la măsuri fiscale disperate care bulversează mediul economic de afaceri din România”, susţine deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al partidului Uniunea Salvaţi România.

”În scurtul său mandat, Ionuţ Mişa a reuşit deja să gonească investitorii străini prin haosul de declaraţii şi propuneri proaste cu care merge până în pânzele albe. A reuşit performanţa de a provoca o criză bursieră prin declaraţiile despre desfiinţarea Pilonului 2 de pensii încă din timpul audierilor, o idee la care încă nu suntem convinşi că a renunţat”, afirmă şi Claudiu Năsui, membru USR în Comisia de buget – finanţe din Camera Deputaţilor.

USR mai reaminteşte, în comunicatul de presă remis Epoch Times, că Ionuţ Mişa a fost principalul susţinător al mecanismului „Split-TVA”, experiment fiscal unic în lume despre care toată lumea i-a spus că va fi un dezastru. Acelaşi ministru a minţit că nu creşte taxe şi impozite, după care a majorat accizele pe carburanţi cu 20% de la o lună la alta, susţin reprezentanţii formaţiunii.

”Acest ministru acum ne spune că ne va mai pune o nouă taxă de 2%. Atât. Nu ştim din ce, nu ştim de unde. Ştim doar că va fi 2% şi că se va numi „de solidaritate”. Solidaritate cu ce? Solidaritate cu redistribuţia avuţiei către PSD şi clientela lor?!”, se întreabă retoric deputatul USR Claudiu Năsui.

Potrivit USR, grav este că propunerea ministrului Mişa este însoţită de alte declaraţii scandaloase prin care românii sunt anunţaţi că măsurile promise de PSD în campania electorală vor fi amânate sau abandonate.

Astfel, eliminarea impozitului pentru venituri mai mici de 2000 de lei a fost amânată, nu se ştie până când, iar reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% şi a contribuţiilor de la 39% la 35% este necesară pentru a anula scăderea salariilor ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

"Practic, promisiunea majorării salariilor din sectorul public cu 25% de la 1 ianuarie 2018 este anulată prin mutarea contribuiţiilor la angajat. De asemenea, legea pensiilor care promitea majorarea pensiilor prin creşterea punctului de pensie până la 1775 lei în 2020 nu este prevăzută în bugetul pentru anul viitor", atrage atenţia USR.

”Guvernarea PSD – ALDE a aruncat România într-un experiment fiscal fără precedent care pentru susţinerea unor promisiuni populiste a sacrificat stabilitatea bugetară şi dezvoltarea sustenabilă a economiei româneşti”, conchide deputatul Cristian Seidler, liderul grupului parlamentar USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne