PSD & ALDE din nou contra cetăţenilor. Nicuşor Dan acuză

Deşi şedinţele consiliilor locale sunt publice, de multe ori cetăţenii se trezesc ţinuţi pe la uşi. Astăzi, deputaţii din comisia de resort au demonstrat limpede că vor ca lucrurile să rămână aşa, arată Nicuşor Dan.
Nicusor Dan (deputat independent),
Nicusor Dan (deputat independent), (Florin Chirila/Epoch Times)

Majoritatea PSD-ALDE din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor a respins, miercuri, un proiect de lege care ar fi obligat primăriile să le asigure reprezentanţilor societăţii civile un număr de locuri la şedinţele consiliilor locale, acuză fondatorul USR, deputatul Nicuşor Dan.

"Astăzi, în şedinţa Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor, majoritatea PSD&ALDE au respins un proiect de lege care obligă primăriile să aloce obligatoriu un număr de locuri reprezentanţilor societăţii civile la şedinţele consiliilor locale.

Potrivit legii, aceste şedinţe sunt publice, ceea ce înseamnă că fiecare cetăţean are dreptul să asiste la dezbateri. Pentru că primăriile, consiliile şi bugetele locale sunt ale cetăţenilor, nu ale partidelor politice!", scrie, pe Facebook, deputatul.

Pentru a arăta importanţa legii respinse de PSD-ALDE, Nicuşor Dan postează link la un articol recorder.ro despre acea halucinantă zi când mai mulţi cetăţeni veniţi să asiste la o şedinţă a Consiliului General al Primăriei Capitalei au fost împinşi de Poliţia Locală, lucrurile degenerând într-un mare scandal speculat mediatic din plin de Firea. Detalii aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne