PSD-ALDE, acuzaţi de subminarea economiei naţionale. Cîţu: "Comuniştilor, opriţi atacul împotriva capitalului privat!"

Florin Iordache, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu
Florin Iordache, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Senatorul PNL Florin Cîţu cere coaliţiei la putere să înceteze "atacul" împotriva capitalului privat, arând că acesta este "cea mai mare ticăloşie şi echivalează cu subminarea economiei naţionale."

Concret, liberalul susţine că OUG 114 (ordonanţa lăcomiei) "a lovit PREMEDITAT în capitalul privat, în special cel românesc" şi la fel şi creşterea supraaccizei la combustibil, suprataxarea contractelor part-time, supraimpozitarea veniturilor altele decât cele din salarii, TVA defalcat, impozitarea pe cifra de afaceri, creşterea salariului minim fără corelare cu productivitatea şi cere stoparea şi abrogarea acestor măsuri.

Redăm apelul senatorului:

"Comuniştilor de la PSD ALDE, opriţi atacul împotriva capitalului privat!

Atacul asupra capitalului privat este cea mai mare ticăloşie şi echivalează cu subminarea economiei naţionale.

Ce spun datele pentru 2017.

Între 2014 şi 2017:

- numărul companiilor cu capital privat românesc a crescut de la 422834 la 476882.
- numărul companiilor cu capital privat străin a SCAZUT de la 38261 la 36554.

Companiile străine reprezintă doar 7.6% din numărul companiilor private cu capital românesc dar au o cifră de afaceri mai mare - 697 miliarde lei vs 611 miliarde lei în 2017.

Totuşi companiile cu capital privat, românesc şi străin, au reuşit să crească cifra de afaceri în această perioadă, chiar dacă multe companii străine au părăsit România.

Un element foarte ciudat şi mai ales îngrijorător, în 2017 numărul companiilor de stat a crescut cu 7% la 1420. Sinecuri, bineînţeles.

Impactul companiilor private pentru economie şi mai ales al capitalului străin se vede când ne uităm la salarii şi productivitate.

Număr de angajaţi:

- companii cu capital privat românesc 2.5 milioane
- companii cu capital privat străin 1.2 milioane
- companii de stat 280 000

Salariu mediu net pe lună, lei

- companii cu capital privat românesc 1500
- companii cu capital privat străin 3000
- companii de stat 2820 (!!!)

Şi acum productivitatea măsurată în lei pe salariat pe an:

- companii cu capital privat românesc 242337
- companii cu capital privat străin 560755
- companii de stat 183340 (!!!)

Pondere cheltuieli cu personalul în cifra de afaceri:

- companii cu capital privat românesc 13%
- companii cu capital privat străin 11%
- companii de stat 31% (!!!) - sinecuri şi ATÂT.

Companiile cu capital străin au cea mai mare cifra de afaceri, au cel mai mare salariu mediu net şi au cea mai mare productivitate.

Companiile de stat au crescut ca număr, au o cifră de afaceri care nu contează, plătesc salarii mai mari decât în sectorul privat şi au cea mai mică productivitate a salariaţilor. Iar multe dintre companiile de stat beneficiază de iertări de datorii sau sunt lăsate în pace atunci când nu plătesc contribuţiile sociale sau alte impozite. Toate aceste companii sunt de fapt o masă de voturi pe care o folosesc PSD ALDE. De aceea nu există nicio dorinţă pentru a privatiza companiile de stat, mai ales pe cele cu pierderi.

Această guvernare toxică PSD ALDE atacă prin retorică şi măsuri partea din economie, sectorul privat cu capital românesc şi străin care aduce valoare adăugată şi plăteşte pentru cei peste un milion de funcţionari a căror productivitate este zero.

OUG 114 a lovit PREMEDITAT în capitalul privat, în special cel românesc. La fel au făcut şi creşterea supraccizei la combustibil, suprataxarea contractelor part-time, supraimpozitarea veniturilor altele decât cele din salarii, TVA defalcat, impozitarea pe cifra de afaceri, creşterea salariului minim fără corelare cu productivitatea etc. etc etc.

Toate aceste măsuri trebuie oprite şi abrogate. Modificarea lor, aşa cum se încearcă cu OUG 114 menţine condiţiile îngrozitoare pentru sectorul privat, SINGURUL motor al economiei", scrie, pe Facebook, senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne