PSD, acuzat că va decredibiliza Guvernul României în faţa instituţiilor europene

Uniunea Salvaţi România semnalează "cu îngrijorare" că PSD va "decredibiliza" Guvernul României în faţa instituţiilor europene, prin vocea lui Iulian Iancu, şeful Comisiei pentru Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Pesedistul Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii a Camerei Deputaţilor, a anunţat că va efectua o vizită la Bruxelles şi se va întâlni cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Acţiuni Climatice şi Energie, Miguel Arias Canete, pentru a promova o poziţie diferită de cea a Guvernului cu privire la Ordonanţa 64/2016 prin care statul român a eliminat preţul fix de producţie al gazelor naturale, a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, partidul Uniunea Salvaţi România.

"Sub pretextul unei aşa-zise iminente crize a gazului care ne-ar paşte în această iarnă, Iulian Iancu se chinuie din luna martie să modifice Ordonanţa de Urgenţă 64/2016 prin care statul român a reuşit să aducă legislaţia românească în materie la normele concurenţiale şi de transparenţă promovate de Uniunea Europeană. Guvernul României, prin vocea ministrului Toma Petcu, dar şi Consiliul Concurenţei s-au arătat împotriva modificărilor domniei sale şi au susţinut forma actuală a Ordonanţei. În aceste condiţii, domnul Iancu a ales să ducă la nivel european acest conflict cu propriul Guvern PSD, ceea ce va afecta credibilitatea instituţiilor române la Bruxelles", a avertizat deputata USR Cristina Prună, membră în Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

OUG 64/2016 a intrat în vigoare la 1 aprilie 2017, respectând cerinţele Uniunii Europene de a avea o piaţă liberă a gazului prin eliminarea oricăror bariere fizice şi comerciale.

"În ultimele luni, Iulian Iancu a încercat în toate modurile posibile să împiedice adoptarea Ordonanţei, invocând propagandistic interesul consumatorului. A adus în comisie amendamente produse de companii private şi s-a plâns că va creşte preţul la gaze la consumatorul casnic, deşi acesta este protejat prin preţuri reglementate. În cele din urmă, Iulian Iancu a preluat amendamentele depuse de companiile private şi a reuşit să convingă grupul PSD să le semneze în nume propriu. Aceste amendamente au produs o serie de schimbări în Ordonanţă care vor izola România pe piaţa gazelor", arată USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne