PSD, acuzat că a furat 10% din PIB, ameninţă cu procurorii: Cîţu şi Rareş Bogdan, vizaţi de plângeri penale

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Acuzat că ar fi furat, alături de ALDE, aproximativ 10% din PIB-ul României în ultimii doi ani şi jumătate, şi că a falsificat datele care au stat la baza rectificării bugetare, PSD-ul condus de Viorica Dăncilă anunţă, marţi, în cadrul unui comunicat de presă, că va depune plângeri penale împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii. Vizaţi sunt liderii PNL Florin Cîţu şi Rareş Bogdan şi, probabil, şi alţii care au dat mai departe.

"PNL dezinformează în mod conştient populaţia cu privire la rectificarea bugetară. Declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi 'falsificat' datele financiare şi că ar fi 'furat 10% din PIB' sunt de o gravitate deosebită şi intră sub incidenţa prevederilor Codului Penal privind comunicarea şi răspândirea în mod conştient de ştiri false care pun în pericol securitatea naţională. Aceste acuzaţii - lipsite de orice acoperire factuală şi formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului - pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naţionale şi a climatului social. Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală", a transmis PSD.

Potrivit social-democraţilor, afirmaţia că acest document ar fi fost "falsificat" de un membru al guvernului este "o minciună, un atac politic absurd" ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanţii PNL.

"De asemenea, acuzaţia că 'aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani şi jumătate' şi că banii ar fi ajuns la PSD şi ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităţilor care au desfăşurat controale asupra modului în care au fost cheltuiţi banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol şi a unei grave inconştienţe privind implicaţiile pe care un astfel de demers le poate avea. Prin urmare, PSD anunţă că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii, cunoscând caracterul fals al acestora şi efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naţionale", a precizat PSD.

Acuzaţiile lansate de Cîţu pe Facebook

I-AM PRINS!

Datele în documentele pentru rectificarea bugetară sunt FALSE! TOTI vinovaţii vor răspunde!

Angajaţii din MFP şi cei din CNSP care au MASLUIT datele rectificării bugetare cu două miliarde lei vor răspunde personal şi penal.


La fel şi cei din Curtea de Conturi care au fost părtaşi la acest FALS în acte şi la furtul din banul public.

Legea bugetului de stat a trecut prin parlament şi a fost VOTATA cu venituri de 159 miliarde lei şi un deficit de 18.7 miliarde lei după primele şase luni.

Documentele care însoţesc rectificarea bugetară au FALSIFICAT aceste date. Aceste documente “arată” că

- veniturile pentru prima jumătate a lui 2019 ar fi trebuit să fie 157.6 miliarde lei (mai mici cu 1.4 miliarde lei faţă de ce a fost votat în Parlament)

- şi un deficit de 20.6 miliarde lei (mai mare cu 1.9 miliarde lei faţă de cel votat în Parlament).

Tabel
Tabel (Florin Cîţu)

Tabel
Tabel (Florin Cîţu)

ATENTIE! Orlando împreună cu funcţionarii din finanţe şi cei de la CNSP au MASLUIT datele din buget reducând veniturile programate şi crescând deficitul programat.

Mai clar, prezintă Parlamentului şi Preşedintelui României DATE FALSE. Acest lucru se pedepseşte cu puşcăria conform art 8 din Legea răspunderii ministeriale.

De ce au făcut asta?

Un răspuns astăzi. Pentru că au depăşit ţinta de deficit aprobată prin legea bugetului. Deficitul bugetar după 6 luni este de 1.94% din PIB mai mare decât cel programat de 1.83%. Prin FALSIFICAREA datelor au crescut deficitul “programat” la 2% din PIB şi astfel execuţia arată un deficit mai mic.

Dacă nu falsificau datele erau nevoiţi să reducă cheltuielile şi să aprobe o rectificare NEGATIVA.

Revenind la venituri.

În condiţiile datelor REALE din buget GAURA la execuţia bugetară este de 10.4 miliarde lei în loc de 9 miliarde lei cât o prezintă documentele OFICIALE ale MFP. FALS în acte.

Să fie mai clar. AU SUPRAESTIMAT veniturile în legea bugetului de stat pentru primele 6 luni cu 10.4 miliarde lei. Ţineţi minte că le-am spus asta atunci când s-a votat bugetul în Parlament şi au negat. Acum avem încă o dovadă că au minţit.

Este clar acum de ce Orlando şi Dăncilă nu au semnat declaraţia pe propria răspundere prin care confirmau că datele din buget sunt reale? STIAU că au FALSIFICAT datele din buget. STIAU că vor FALSIFICA datele din execuţia bugetară.

Ce urmează?

Voi trimite aceste informaţii instituţiilor din România care ar trebui să ne protejeze de astfel de hoţi şi corupţi în funcţii publice. Sper să-şi facă treaba pentru că acum au dovezi clare.

În acelaşi timp voi prezenta aceste informaţii şi CE pentru că este clar că guvernul României măsluieşte informaţiile oficiale pe care le trimite la Bruxelles. Voi cere o comisie de anchetă şi din partea CE.

Am prezentat dovezi că au falsificat execuţia bugetară în 2018.

Am prezentat dovezi că au falsificat datele pentru rectificarea bugetară.

TREBUIE să aflăm ADEVARUL despre cât de mare este GAURA în urma JAFULUI celor de la PSD ALDE. TREBUIE să aflăm câţi bani au furat de la buget.

Estimez că vorbim de aproximativ 10% din PIB furat în ultimii doi ani şi jumătate. Bani care au ajuns la PSD ALDE.

#RomaniiTrebuieSaStie #NuLuamPrizonieri #RomaniaFaraPSDsiALDE

P.S. aceasta este prima DOVADA. Mâine va arăt cum a FALSIFICAT CNSP datele pentru a ASCUNDE deficitul bugetar în 2018 şi 2019.

Rareş Bogdan a preluat postarea cu următorul comentariu:

10% din PIB furat în ultimii 2 ani şi jumătate îmi arată că e rost de un dosar penal.

Grupir! Ar fi Dăncilă şi Teodorovici. Ei nu au semnat declaraţia olografă că îşi asumă bugetul, ceea ce echivalează cu o mărturisire.

Pe lipsa intenţiei scăpau dacă semnau. Întrebare: ce au făcut cu banii? Pentru salarii şi pensii au luat credite.

Deci: CE AŢI FĂCUT CU BANII?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne