Prună, revoltată: PSD-ALDE n-au înţeles nimic, continuă delirul cu fraude ale statului paralel şi forţe străine

Cristina Prună
Cristina Prună (Cristina Prună)

Parlamentul anchetează elucubraţiile PSD-ALDE, dar e total dezinteresat de blocarea votului românilor din Diaspora, a reacţionat luni, în cadrul unui comunicat de presă, Uniunea Salvaţi România, după ce coaliţia de guvernare a anunţat că înfiinţează comisie specială pentru aşa-zisele fraude de la alegerile europarlamentare.

"Uniunea Salvaţi România dezaprobă ferm modul în care Parlamentul României este pus, constant, în slujba PSD şi ALDE. Resurse importante vor fi alocate de cele două Camere pentru a ancheta invenţiile proliferate de liderii partidelor la putere pe tema fraudării alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe Justiţie, în timp ce, acelaşi Parlament, a ignorat total bătaia de joc la care au fost supuşi pe 26 mai românii din Diaspora", se arată în comunicatul USR.

Liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Cristina Prună, a amintit că, în urmă cu aproape o lună, USR a cerut formarea unei comisii speciale care să ancheteze îngrădirea dreptului de vot al românilor din Diaspora, în condiţiile în care zecii de mii de cetăţeni români din străinătate nu au putut să-şi exercite un drept garantat de Constituţie.

"Bineînţeles că Parlamentul a ignorat total cererea, stă şi acum prin cine ştie ce sertare. Dar, acum, într-o completă bătaie de joc, Parlamentul înfiinţează o comisie specială care să verifice invenţiile rostogolite de liderii PSD şi ALDE, prin studiourile tv, pentru a-şi scuza în faţa electoratului scorurile proaste obţinute pe 26 mai. Oricum, ne aflăm într-o situaţie aberantă: PSD şi ALDE înfiinţează o comisie care să vadă dacă au fost fraudate alegerile organizate de PSD şi ALDE", a precizat Cristina Prună.

Potrivit USR, decizia Birourilor Permanente Reunite de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă privind alegerile din 26 mai şi posibilele fraude este cu atât mai inexplicabilă cu cât preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică, a declarat că nu au fost fraude la votul din 26 mai.

"PSD şi ALDE nu au înţeles nimic, continuă delirul comunicării publice cu fraude ale statului paralel şi cu forţe străine care ameninţă democraţia din România. De data asta, rolul vârfului de lance în lupta cu aceste forţe ascunse e jucat de domnul Tăriceanu, care dă în fiecare zi măsura farsei pe care a jucat-o poporului român atunci când s-a prezentat drept om de stat. Nu, nu e nicio forţă ascunsă, nu e nicio conspiraţie, e doar poporul român care, după ce PSD şi ALDE şi-au bătut joc de el în ultimii doi ani, îşi manifestă vocaţia europeană şi ataşamentul faţă de valorile democraţiei şi ale statului de drept. Nimeni nu îi poate împiedica, însă, pe liderii PSD şi ALDE să fie ridicoli şi nici să-şi grăbească dispariţia din prezentul României", a precizat şi deputatul USR Silviu Dehelean, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

USR a cerut Camerei Deputaţilor, imediat după votul din 26 mai, alături de PNL, PMP şi câţiva parlamentari Pro România, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pe votul din Diaspora. Biroul Permanent al Camerei a tergiversat introducerea cererii pe ordinea de zi a plenului, iar când, într-un final, aceasta a fost introdusă, a fost pusă pe poziţia 35. Solicitările USR ca cererea să fie adusă pe primul punct al ordinii de zi au rămas, la fel, fără răspuns.

Comisia solicitată de USR, alături de celelalte partide din Opoziţie, viza îngrădirea dreptului la vot al cetăţenilor din Diaspora, având următoarele obiective:

- Circumstanţele în care a fost stabilit un număr de secţii de votare ce s-a dovedit a fi insuficient;

- Cine au fost responsabilii pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din Diaspora;

- În ce măsură observatorii de la secţii au acordat asistenţa necesară alegătorilor pentru a fi îndrumaţi spre alte secţii de votare;

- De ce nu s-a prelungit programul de votare la secţiile cu probleme din Diaspora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne