Protestul magistraţilor dus la un nou nivel. Judecători şi procurori merg să discute cu Timmermans

Frans Timmermans
Frans Timmermans (Florin Chirila/Epoch Times)

De zile în şir, mai exact de la adoptarea OUG 7, sistemul judiciar fierbe. Nemulţumiţi că legile Justiţiei au fost modificate peste noapte, fără consultări şi fără avizul CSM, judecătorii şi procurorii au ieşit în stradă să protesteze şi au suspendat activitatea la mai multe tribunale şi parchete. Iar lucrurile nu se vor opri aici, anunţă judecătorul Cristi Danileţ.

În mai puţin de o lună, pe 4 aprilie, o delegaţie formată din 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţele, de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români, anunţă Danileţ. De asemenea, magistraţii vor protesta în faţa Comisiei Europene.

Anunţul a fost făcut vineri, la un nou protest în faţa Palatului de Justiţie din Cluj, la care a participat şi Danileţ, acesta precizând că magistraţii doresc să expună personal în faţa comisarului pentru Justiţie şi a prim-vicepreşedintelui Timmermans situaţia Justiţiei din România, relatează Agerpres.

"Am format o delegaţie de 30 de judecători şi procurori care va pleca la Bruxelles, pe data de 4 aprilie, vom fi în faţa Comisiei Europene pentru a protesta şi acolo şi pentru a intra la domnul Timmermans şi la comisarul pe Justiţie. Cred că este cazul să vorbim noi înşine cu Bruxelles-ul, am văzut că ministrul Justiţiei vorbeşte prin scrisori, noi ne vom duce personal acolo", a declarat judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne