Protestul "cu furci şi topoare." Membru CNA se autosesizează

Dorina Rusu, membru al CNA se autosesizează după ce România TV a anunţat protestul paşnic ce a avut loc sâmbătă în Piaţa Victoriei drept o reeditare a răscoalei din 1907.
foto
foto (www.paginademedia.ro)

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a sesizat, joi, în privinţa modului „manipulator" în care România TV a informat publicul despre protestele ce au avut loc sâmbătă în Piaţa Victoriei, informează digi24.ro.

„Ca membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, am făcut autosesizare în legătură cu modul manipulator în care postul România TV a prezentat informaţii despre protestele de pe 12 mai”, a transmis Dorina Rusu, printr-un comunicat de presă.

În comunicatul său, Dorina Rusu reaminteşte că, în ianuarie 2017, România TV anunţa că participanţii la protestele antiguvernamentale din piaţa Victoriei ar fi fost plătiţi, lansând celebra expresie: «100 de lei de participant, 50 de lei pentru tineri şi 30 de lei pentru câini».

"Sâmbăta trecută, acelaşi post "a confundat protestele din Piaţa Victoriei cu răscoala de la 1907" şi a anunţat, începând cu ora 15.00, că se pregăteşte un protest cu violenţe, la care manifestanţii vor veni cu furci, bâte şi chiar topoare. Informaţia a fost prezentă în mai multe jurnale de ştiri, atât pe burtiere, cât şi în anunţurile prezentatorilor. Consider că, la fel ca în ianuarie 2017, modul în care postul a prezentat informaţiile a avut scopul de a discredita protestele”, a adăugat Rusu.

De asemenea, membra CNA reaminteşte că, în anul 2017, televiziunea România TV a primit o amendă de 50.000 de lei de la CNA pentru modul în care a reflectat protestele antiguvernamentale.

„În 2017, postul România TV a fost sancţionat de CNA cu cincizeci de mii de lei pentru modul în care a reflectat protestele antiguvernamentale”, a mai scris Dorina Rusu.

Remintim că pe 12 mai România TV a uluit lumea anunţând un "protest cu furci şi topoare."

"Mii de oameni au anunţat că vin în Piaţa Victoriei. Unii cu furci, bâte, topoare. Manifestanţii susţin că trebuie să treacă moda protestelor paşnice, în contextul în care o nouă revoluţie va naşte România Unită", anunţa postul TV.

În urma valului de indignare publică stârnit de acest mod de a acoperi protestul ce a fost unul paşnic, România TV a transmis că protestele au fost reflectate echidistant. În ceea ce priveşte anunţul că „mii de oameni au spus că vin la Guvern, unii cu furci, bâte şi topoare“, reprezentanţii televiziunii spun că au ca sursă pagina de Facebook a unui protestatar care s-a fotografiat cu o furcă în mână, relata Adevărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne