Protestele de masă din Venezuela devin cronice, forţele de ordine folosesc arme neconvenţionale

Ciocniri violente între manifestanţi anti-guvern şi poliţie în Caracas,  Venezuela, 13 mai 2017.
Ciocniri violente între manifestanţi anti-guvern şi poliţie în Caracas, Venezuela, 13 mai 2017. (AFP/Getty Images)

În condiţiile în care tot mai mulţi oameni ies pe străzi pentru a-şi câştiga înapoi libertatea într-o naţiune în care tirania a pus stăpânire la scurt timp după alegerea autoproclamatului socialist Nicolas Maduro, Venezuela a căzut complet sub controlul guvernului şi singurii oameni care au bani sunt cei care se află acum în guvern. Şi acum, se formează un tipar în lupta pentru drepturile fundamentale ale omului şi libertăţile minime.

Luptele dintre manifestanţi şi forţele de securitate intră în cea de-a treia lună, şi chiar doctorii susţin că nu mai pot prezice tipul de violenţe pentru care să se pregătească, adăugând totuşi că pot prezice că va creşte numărul răniţilor şi al morţilor.

Singurul tipar care se formează este unul al amplificării violenţelor.

Rapoarte de la faţa locului sugerează că forţele de securitate au făcut uz de arme neconvenţionale, de exemplu introducând cuie sau pietre în canistrele de gaz lacrimogen.

În timp ce guvernul venezuelean continuă să îşi înfometeze propriul poporul prin regulamente şi continuă să îşi ucidă cetăţenii pentru că protestează împotriva propriei lor înfometări, măsurile la care recurg cei care trăiesc sub opresiunea socialismului par să continue să se înăsprească. Guvernul venezuelean şi-a distrus propria economie prin politici socialiste, care sunt rămăşiţe ale regimului de teroare al lui Hugo Chavez. În condiţiile în care inflaţia a crescut cu 800% în 2016 şi economia s-a micşorat cu 18,6% în aceeaşi perioadă, conform Băncii Centrale a Venezuelei, infracţionalitatea a crescut cu peste 28.479 de omucideri anul trecut. Acest lucru face ca Venezuela să aibă una dintre cele mai mari rate ale infracţionalităţii din lume şi cea mai slabă economie. Procurarea alimentelor şi medicamentelor a devenit aproape imposibilă, cu excepţia celor foarte puţini care îşi pot permite preţurile de pe piaţa neagră sau acceptă riscul că ar putea muri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe