Protestele anti-corupţie ajung la Bruxelles. O poveste în imagini despre "un popor unit şi implicat" [Galerie foto]

Creativitatea, tenacitatea, solidaritatea şi dorinţa românilor de a trăi într-un stat curat vor ajunge în aceste zile la Bruxelles, prin intermediul unei expoziţii de fotografie găzduite de Parlamentul European.
Afiş expoziţie Bruxelles
Afiş expoziţie Bruxelles (Monica Macovei)

De un an de zile, în România se protestează non-stop contra corupţiei, pentru Justiţie curată, pentru un stat în fruntea căruia să nu mai fie politicieni "penali". Protestele #rezist au devenit de-a lungul acestui an de notorietate internaţională, presa străină scriind despre "Revoluţia luminii", despre inventivitatea, tenacitatea şi creativitatea protestatarilor români. Mai nou, la început de an 2018, protestatarii vor fi vedete şi în Parlamentul European, unde, la iniţiativa Monicăi Macovei şi a europarlamentarului Sven Giegold, va fi organizată o expoziţie de fotografie dedicată lor, celor ce au ieşit în stradă pentru statul de drept.

„România în stradă: Vrem justiţie, nu corupţie” va fi titlul expoziţiei ce va putea fi vizionată între 29 ianuarie şi 1 februarie 2018, la etajul 3 al sediului Parlamentului European din Bruxelles (ASP Distribution Center Area 3D), vernisajul având loc pe 30 ianuarie 2018, la ora 18.00.

Afiş expoziţie Parlamentul European
Afiş expoziţie Parlamentul European (Monica Macovei)

Expozanţii sunt: Adrian Câtu, Cătălin Georgescu, Dan Mihai Bălănescu, Bogdan Dincă, Andreea Retinschi, Rareş Helici şi Mihuţ Savu, fotograf ce va reprezenta la Bruxelles Epoch Times România.

"De un an de zile, românii ies în stradă pentru a spune „nu” corupţiei, pentru a apăra justiţia şi statul de drept. De un an de zile, românii sunt uniţi şi îşi apără valorile.

În aceste luni, protestele românilor au fost elogiate în presa internaţională, despre România s-a vorbit frumos, aşa cum se vorbeşte despre o ţară care luptă pentru democraţie. Imaginea extraordinară pe care protestele din România au creat-o pe plan internaţional este a unei ţări vibrante şi a unui popor care nu doarme, ci veghează la bunul mers al ţării, un popor atent şi preocupat de viitorul lui.

Aceasta este imaginea pe care dorim să o transmitem în Parlamentul European şi, de aceea, am propus Parlamentului organizarea unei expoziţii de fotografii cu protestele din România, din ultimul an. Coorganizator este deputatul Sven Giegold (Verzii).

Vă invit, pe cei care sunteţi în Bruxelles în această perioadă, să veniţi să vedeţi aceste fotografii emoţionante despre un popor unit şi implicat", scrie Monica Macovei pe pagina sa de socializare.

Vă invităm să urmăriţi câteva imagini reprezentative surprinse de colegul nostru Mihuţ Savu, la protestele unde Epoch Times România a fost prezentă de-a lungul tumultosului an 2017 şi al începutului de an 2018, documentând lupta paşnică a românilor pentru o ţară curăţată de flagelul corupţiei.

Protest
Protest (Mihut Savu)

Protest
Protest (Mihuţ Savu)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Epoch Times)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne