Proteste pentru demiterea lui Ciorbea la Bucureşti şi Cluj: "A devenit avocatul unui grup de condamnaţi penal!"

Din momentul în care a fost învestit în funcţie, Avocatul Poporului, i-a apărat, rând pe rând, pe marii corupţi, uitând de abuzurile îndreptate împotriva simplilor cetăţeni, susţin cei care cer demisia lui Ciorbea după ce acesta a atacat la CCR legea care l-a împiedicat pe Dragnea să fie premier.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În Bucureşti şi Cluj se anunţă, miercuri, proteste pentru demiterea lui Victor Ciorbea, acuzat că s-a transformat, din Avocat al Poporului în avocatul unui grup penal. Ambele proteste urmează să înceapă la ora 18.00. Protestul din Capitală este programat să se desfăşoare la Universitate, iar cel din Cluj în Piaţa Unirii.

Miercuri, de la ora 18.00, ne adunăm la Universitate pentru a-i cere demisia celui care, din avocatul nostru, al poporului, a devenit avocatul unui grup de condamnaţi penal. Din momentul în care a fost învestit în funcţie, Victor Ciorbea i-a apărat, rând pe rând, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea şi alţi corupţi, uitând de abuzurile îndreptate împotriva unor simpli cetăţeni.

E timpul să îi anunţăm că toate astea au o limită: pe agenda societăţii nu figurează problemele condamnaţilor cu legea. Protestăm pentru principii ale democraţiei, nu împotriva votului celorlalţi - care ni se pot alătura", scriu organizatorii protestului din Bucureşti.

Ieşim în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului după decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constituţională, lege care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţia de premier al României. E revoltător şi inadmisibil simplu fapt că am ajuns să ''discutăm" despre posibilitatea ca într-o ţară europeană, o persoană condamnată penal să poată ocupa cele mai importante funcţii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabilă, iar respectarea legii 90 cu atât mai puţin. Să fie clar pentru toată clasa politică: Societatea civilă nu va accepta erodarea respectului faţă de lege şi atacuri la adresa statului de drept", susţin, la rândul lor, clujenii.

Reamintim în context că peste 130.000 de persoane au semnat, în ultimele zile, petiţia pentru demiterea lui Victor Ciorbea, după ce acesta a atacat la CCR legea care le interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern.