Proteste ample contra măsurilor anti-COVID-19

Proteste în Germania împotriva măsuriloe de carantină
Proteste în Germania împotriva măsuriloe de carantină (MacDougall/AFP via Getty Images)

Mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă, la Berlin, pentru a protesta contra măsurilor impuse pentru a controla focarul de virus Wuhan. Poliţia a dizolvat demonstraţiile.

Manifestanţii s-au strâns în faţa Porţii Brandenburg din Berlin cerând renunţarea la măsurile de protecţie anti-COVID, în ciuda creşterii numărului infectărilor cu virus Wuhan în ultima vreme.

Forţa de 1000 de poliţişti, care a fost desfăşurată a intervenit extrem de ferm şi a suprimat protestul, la care, conform estimărilor, au participat 15-20 de mii de persoane, operând arestări.

Forţele de ordine au afirmat că manifestanţii nu respectau niciuna dintre măsurile de protecţie în vigoare: nici purtarea măştii şi nici distanţa minimă.

Au existat mai multe momente în care protestatarii s-au confruntat cu contra-demonstranţi. Forţele de poliţie s-au străduit să izoleze cele două grupuri unul de celălalt.

Numeroşi politicieni au condamnat protestele, subliniind că periclitează sănătatea populaţiei.

Ministrul federal al Economiei, Peter Altmeier, pledează pentru pedepse mai aspre în cazul nerespectării prevederilor anti-coronavirus. "Cine pune intenţionat în pericol viaţa altora, trebuie să se aştepte la consecinţe majore", a declarat Altmeier agenţiei germane de presă DPA.

Mulţi experţi se tem că se va declanşa un al doilea val de infectări cu virus Wuhan, ceea ce ar presupune reimpunerea unor măsuri mai dure de carantină. De la mijlocul lunii iulie, numărul infectărilor a crescut din nou în Germania. Potrivit Institutului Robert Koch, în decursul unei singure zile au fost semnalate 955 de noi cazuri de coronavirus în Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe